3/1/11

Τα τραγούδια τους

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi59R6zqOaZAvRtVQ1bUb8oOlbGqM2dDNjxt86eqjajMrNU3IsbZ6MlXCeoEiRC-aL0o5fmmiGYC6zXXHgFs-S2kvPdWPMbA25HBQO69xtw-gZiIGlZ00paZnVmiEEx2G2JKEP8XNPkL9Mp/s1600/1cover.jpg


Να το βλέπει από ψηλά ο Μάνος και να ξαναπεθαίνει! 

Δικά μας ξεδικά μας τα τραγούδια, τουλάχιστον οπτικοακουστικά μας τα ξαναπήρανε πίσω! Δεν γίνεται, είναι βαρύ, έχει τώρα Μνημόνιο και φτύσιμο μέσα, Άννα Νταλάρα και βόλεμα μεγάλο. 

Τα τραγούδια μας με τον σύντροφο Νταλάρα εκτελεστή σε ραγκουσοξαδερφική  πασοκοδίεση της Άννας; Παραδίνομαι! Στα Τάρταρα με την πρώτη εκτέλεση!

Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύουν οι φήμες, ότι έγινε πρόταση στον εν λόγω τραγουδιστικό ανεμόμυλο για ανακύκλωση των αγωνιστικών παλαιών με μεταμοντέρνο μετασοσιαλιστικό περιεχόμενο, ο βραχόκηπος πρέπει να τις λάβει σοβαρά υπ΄όψιν του, για να ανταπεξέλθει συναισθηματικά στο σεισμικό φαινόμενο που θα ακολουθήσει.

Παρακάτω παραθέτω μια παραλλαγή ορισμένων Τραγουδιών μας προς ελέυθερη χρήση της κυβέρνησης και του πανελλήνιου κτλ κινήματος. 

Προτεινόμενος τίτλος του νέου άλμπουμ: Πρώτα η μουσική, μετά ο πολίτης.





Ένα καράβι πάει στο Λαύριο κρυφά
μπουλντόζες κουβαλάει και ΜΑΤ στην Κερατιά
φέρνει φορτηγά χιλιάδες που αδειάζουνε τους κουβάδες

Οι άντρες στην Αθήνα μπροστά στους δικαστές
κι οι ξένοι σαν τους κλέφτες να κόβουν τις ελιές
γονικά και θυγατέρες μαύρες σήκωσαν παντιέρες

Ένα καράβι φεύγει πίσω στον Πειραιά
και πάει να φορτώσει και άλλα υλικά
Λαύριο και Κερατέα και σκουπίδια για παρέα



Από βραδίς τον Στράτο
τον πιάσαν δυο εργατοπατέρες (δεν έχει ομοιοκαταληξία αλλά ταιριάζει)
του λεν στο συνδικάτο
της πάσκε να γραφτεί

Πάρτο απόφαση βρε Στράτο
να θαφτείς στο συνδικάτο

Κι΄ο Στράτος απαντάει
θα πάω να γραφτώ
ο εργάτης πολεμάει  
για τον σοσιαλισμό

Μα μη λες κοτσάνες Στράτο
αυτό είν΄ άλλο συνδικάτο

Ένα πρωί το Στράτο
διώχνουν από τη μηχανή
και φωνάζει το "συνδικάτο"
τρίωρη παναττική!

Καλά πούκανες βρε Στράτο
νάρθεις σ΄αυτό το συνδικάτο



Σαν φύγεις για την Άρτα Κιλκίς και Γιάννενα
τ' αδέρφι μου για ρώτα πώς ζει και πώς περνά

Μην ενωθούνε πες του με τ' άλλα τα χωριά
να μείνουν να σαπίσουν κι αυτοί σαν τη σοδειά

Άλλο τίποτα δε μένει πολιτείες και χωριά
όλοι μας ξεπούλημένοι για χρέη και για δανεικά

Σαν πας και στην Αθήνα τράβα στη γειτονιά
να δεις τι κάνει η μάνα ετούτη τη χρονιά

Κι αν τα λεφτά δε φτάνουν πες της και δεν μπορεί
δε φταίνε οι πασόκοι, φταίει η τρύπα του όζοντος (και γαμώ τους στίχους!)

Άλλο τίποτα δε μένει, μήδε πόλεις μήτε χωριά
όλοι φαστράκ ξεπούλημένοι, για των ξένων τα λεφτά


Στης ανάγκης τα θρανία
και στης φτώχειας το σχολειό
μάθαμε την κοινωνία
και τον πόνο τον παλιό

Παραπονεμένα λόγια
έχουν τα τρα, έχουν τα τρα, έχουν τα τρα, τρα,
γού.....τραγού, γού, γου...

(φτού, αντιστέκεται αυτό το τραγούδι!)



Το "Στην Αθήνα μέσ΄το κέντρο φύτρωσε καινούριο δέντρο" θα αντικατασταθεί πασόκ ένεκεν από το "Είμαστε δυο καθήκια, είμαστε τρία καθήκια, είμαστε της τρόϊκας δεκανίκια"

 
Οι αερολιμένες πουλημέ
τα πόρτα πουλημένα
κι οι γέροι μισή σύνταξη
σαν κρίνα ανθισμένα 

Αχ πατρίδα αγαπημένη
και πατόκορφα σωσμένη

Κι εμείς στην πόλη μια ζωή
σοσιαλιστές κι εργάτες
μας κουβαλάνε ολημερίς
τ'αφεντικά στις πλάτες

Αχ πατρίδα αγαπημένη
και πατόκορφα σωσμένη

Κι μέσα στο σπιτάκι μας
η τρόϊκα σούρτα φέρτα
μισθούς και τις συντάξεις μας
να αυξάνουνε αβέρτα
 
 
Στάχυα βγήκαν στα χωράφια, στις αυλές λουλούδια
νάτοι ήρθαν να μας σώσουν, να τα αγγελούδια 
 
Τα σώσαν τα χωριά μας, μανούλα μου καλή
εσώσαν και τις πόλεις, από δύση σ΄ανατολή

Άσε τις χρεωκοπίες που καημούς ξυπνάνε
όσο θα πληρώνεις τόκους, δε θα σε πονάνε
 
Τα σώσαν τα χωριά μας, μανούλα μου καλή
εσώσαν και τις πόλεις, από δύση σ΄ανατολή

 
 
Έφτασε η ώρα, για να ματσωθείς 
δουνουτού προχώρα, δίπλα σου και μεις
Η κυβέρνηση, η Βουλή 
ξεπουλάει κάθε τι
ο παράς για να κυλήσει 
νάχει η τρόϊκα να μασήσει

Για τα χρεωλύσια, για τους δανειστές
ανεργία, ακρίβεια, και περικοπές
Τους μισθούς και τις συντάξεις
κόβω και ότι εσύ διατάξεις
τρόϊκα μου όταν γυρίσεις
στο παρά να πλημμυρίσεις

Cosco στο λιμάνι, ξένοι στην ΔΕΗ
ξεπουλάμε ΔΕΚΟ, να 'βγει το ψωμί
 
Με λιοπύρι και με μπόρα
ξεπουλάμε όλη τη χώρα
τίποτα πια δεν θα μείνει
ότι λέει ο ΣΕΒ να γίνει
 

Ποιός θα του βουλώσει επιτέλους το στόμα;

Pangalokopritis vulgaris.






"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί"

Πάγκαλος για τους δημόσιους υπάλληλους



"Όταν στην κυβέρνηση βάζεις τον κοπρίτη επειδή τον ψηφίζει ο οπαδός του και παίρνει πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του την ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί"

Bραχόκηπος για τον Πάγκαλο



Προεδρικές ευχές για ένα χαρούμενο βράδυ....

http://foxnews.gr/wp-content/uploads/cache/1973_NpAdvSinglePhoto.jpg

Γνήσιο προϊόν του ντόπιου δικομματικού αχουριού ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Παπούλιας. Γέννημα θρέμμα του πασόκ, άβουλος υπογράφων, πειθήνιο όργανο της παπανδρεϊκής κυβέρνησης, βγήκε να μας πει τα προεδρικά κάλαντα μετά από διαδοχικές κράμπες στα δάχτυλα από υπογραφές κάτω από αμέτρητα προεδρικά διατάγματα-μαϊμού κατά της κοινωνίας.

Τι μας είπε ο Κάρολος του πασόκ και της νδ;

Ότι "πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη"


Ζορίστηκε αυτή τη χρονιά που μας πέρασε ο Παπούλιας, το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν το τράβηξε ή αν το έσπρωξε το ζόρι ο πρόεδρος. Θα έρθει και μια δυσκολότερη μάλιστα χρονιά, είπε ο Αρχιναίς της ελληνικής (τέλος πάντων) δημοκρατίας (αγγούρια καλυβιώτικα), χωρίς να μας κάνει γνωστό σε ποιόν τομέα θα υποφέρει περισσότερο ο ίδιος.


Στην συνέχεια μας πλάκωσε στην διάγνωση των αιτιών της κρίσης με τον κυνισμό που διακρίνει κάθε επίσημο εκφραστή του δικομματισμού: 

"Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ"

Για σταμάτε ρε συ Κάρολε! Τι πα να πει, ο λαός πληρώνει τις αμαρτίες σας, την κακοδιαχείρησή σας, την απληστία σας, τις ατέλειές σας, τα λάθη σας και την αμεριμνησία σας; Από που κι΄ως που πληρώνουν σε μια δημοκρατία, ή σε οποιοδήποτε άλλο μη ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα, τα θύματα τα εγκλήματα των ενόχων;


Γιατί να πληρώσω εγώ ρε Παπούλια την δική σου την γκέλα; Πως την είδες εσύ δηλαδή, ότι εγώ είμαι ο μαλάκας που εγγυούμαι με την προσωπική μου τιμωρία την δικιά σου ασυλία; Τι μας λες ρε συ Κάρολε; Έκανες σφάλμα; Ε μάστα και πήγαινε στην ευχή οποιανού Θεού θέλεις, μη με μπλέκεις εμένα με τις γκάφες σου, Κάρολε! Ή κλείστο το αχούρι της Βουλής, μέχρι να λογοδωτήσουν και να μπούνε μέσα και να βλέπουν όξω τα λαμόγια!



Λέει στην συνέχεια ο πρόεδρος: "Συμμερίζομαι την αγωνία των πολιτών, που γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια", γιατί αν δεν συμμεριζότανε τον φουκαρά τον πολίτη ο Παπούλιας, δεν θα γινότανε βλέπεις φτωχότερος, αλλά ευτυχώς τον συμμερίζεται και έτσι βυθίζεται πιο ευχάριστα στην ανασφάλεια, άσε που μοιράζεται με κοτζάμ πρόεδρο την αγωνία του! Δεν μας χέζεις ώρε Άννα Νταλάρα μετά συζύγου, λέω γω!


Στην συνέχεια γράφει ο Κάρολος! Μια πρόταση που γεμίζει με την μία όλες τις χωματερές! Θαυμάστε μύνημα Ανώτατου κρατικού Άρχοντα:

"Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος"

Τι βλέπεις; Από τις προηγούμενες γενιές  κληρονομεί τα αδιέξοδα η νέα γενιά, πρόεδρε; Μα τόσο στραβομάρα; Εσύ δεν μας έλεγες πριν, ότι εσείς την θριαμβεύσατε την αρπαχτή; Τις ευθύνες σας κύριε Παπούλια, τις τραβηχτικές σας με την συνείδησή σας, όση έχει μείνει, και τις τραβηχτικές σας με τον νόμο παρακαλώ. Η νέα γενιά δεν κληρονόμησε τίποτα από τις προηγούμενες, η νέα γενιά καταδικάστηκε από τον πολιτικό συφερτό του συναφιού σας, η νέα γενιά καλείται να πληρώσει τα δικά σας τα σπασμένα. Αλλού αυτά Παπούλια!

Στην συνέχεια ο πρόεδρος αισθάνθηκε ένα μικρό πρόβλημα θλίψης, γιατί όπως είπε "η σκέψη του είναι στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη, που υποφέρουν από ασθένειες, από μοναξιά, από ανέχεια" και ότι "πρέπει να θυμάται η κυβέρνηση ότι, ειδικά στην κρίση που περνάμε, κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη", αλλά του πέρασε μάλλον γρήγορα η κρίση του πρόεδρου που είχε ξεχεριαστεί να υπογράφει τα σχετικά προεδρικά διατάγματα. Τώρα ξαφνικά τον έπιασε η σκασίλα για την κοινωνική δικαιοσύνη τον πρόεδρο! Τώρα που που πήγε η κοινωνική δικαιοσύνη περίπατο και αντικαταστάθηκε από τον σοσιαλισμό, τώρα ζητάει και ρέστα κοινωνικής συνοχής ο πρόεδρος της...ποιανής;
 
Στην συνέχεια μάλιστα εξέφρασε ο Κάρολος και τον θαυμασμό του "για την αντοχή και την ωριμότητα που δείχνει ο ελληνικός λαός σε αυτές τις εποχές της κρίσης"!

Ούτε αντοχές υπάρχουν, ούτε ωριμότητα, κύριε Παπούλια! Απόδειξη για του λόγου το αληθές είναι, όσον αφορά τις αντοχές, η συρρίκνωση της αγοράς, και όσον αφορά την ωριμότητα του λαού, η παραμονή του πασόκ στην εξουσία. 

Και ότι στο πόστο του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεστε εσείς ο ίδιος, κύριε Παπούλια!!

Μαύρη μου κάνεις την ζωή, την ζωή.....


Η πρωτοχρονιά ενός γουρουνιού (Pig)
Πρωτοσέλιδο από την σημερινή "Δημοκρατία"
Πήγε να ξεσκάσει ο άνθρωπος.
Εδώ και 9 μήνες κόβει του κερατά χωρίς σταματημό, να μην πάει να ξεδώσει λιγάκι; Εδώ κουράζεσαι όταν θέλεις να σώσεις παρτίδα στον Θανάση, στην σωτηρία της πατρίδας δεν θα κουραστείς; Σας παρακαλώ!

Η πρωτοχρονιάτικη έξοδος του Παπανδρέου σε ταβέρνα της Κηφισιάς και δη η ζεϊμπεκιά που στροβίλησε συμβολικά για να δείξει ότι υπάρχει ελπίδα και ότι το φώς στην άκρη του τούνελ δεν είναι κωλοφωτιά, αλλά φως φανάρι, θα απασχολήσει σίγουρα ιδιαίτερα τον τύπο.

Ορισμένοι θα χειροκροτήσουν, ορισμένοι θα μουτζώσουν, ορισμένοι θα κουνήσουν μόνο αμίλητοι το κεφάλι και θα προσπεράσουν στην σελίδα με τις νεκρώσιμες αγγελίες που έχουν ίσως περισσότερο σασπένς.

Και;

Πήγε και χόρεψε.
Και τι έγινε; 
Πήγε τις προάλλες στον κουρέα και έσκασε ένα εφτακοσάρι.
Και τι έγινε;
Ο κόσμος υποφέρει και αυτός περνάει καλά;
Ναι, και τι έγινε;
Η κοινωνία δοκιμάζεται άγρια και αυτός προκαλεί με την διαγωγή του;
Σιγά τα καλτσόν!

Καλά κάνει ο Παπανδρέου, το γουρούνι (Pig)!
Έτσι, να ρίχνει ζεϊμπεκιές και καρσιλαμάδες, να λάμπει μπροστάρης σε κυκλικούς χορούς, να εντυπωσιάζει με σοσιαλιστικές φιγούρες σε κάθε πράσινη χοροεσπερίδα, να αστράφτει ελληνική λεβεντιά στις ευρωπαϊκές πίστες και στα παλκοσένικα των σοσ. Διεθνών.

Με γειά του με χαρά του, του κάθε Παπανδρέου, του κάθε γουρουνιού (Pig)! Επίσημα κυρίες και κύριοι και με τον νόμο! Παραγγελιά έκανε, συννεφιασμένη Κυριακή, να γυρίζουνε τα κόκκαλα του Μεγάλου Τσιτσάνη στον τάφο του, η ορχήστρα του το βάρεσε, το φιλοθεάμον κοινό έκανε τιλτ από ενθουσιασμό και μάτωσε παλάμες στο...χοιροκρότημα.

Αυτό το τελευταίο είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Οι Παπανδρέου δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα. Η αθλιότητα της ελληνικής πολιτικής εξουσίας δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα ονόματα, όσο παπανδρεϊκοκαραμανλίκι και αν εμπεριέχει. Η σαπίλα του σκατολαγνικού δικομματικού καθεστώτος της χώρας κατάφερε να απλωθεί παντού και να καταστρέψει τελικά την Ελλάδα στηριζόμενη ακριβώς στην ίδια στάση που τήρησαν κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής ζεϊμπεκιάς οι θαμώνες του κέντρου της Κηφισιάς.

Τα γουρούνια (Pigs) έχουν κάθε δικαίωμα σαν ζώα να χορεύουν και να περνάνε καλά. Χέστηκε τώρα ο Παπανδρέου και ο κάθε Παπανδρέου για την κατάντια του πολίτη, που έκανε για πολλοστή φορά την γκέλα να πιστέψει ότι "πρώτα ο πολίτης". Εκτός τόπου και χρόνου ήταν πάντα οι πρασινογαλάζιες κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, τα ίδια έκαναν πάντα.

Μην τα χώνετε λοιπόν στο γουρούνι (Pig). Ρίξτε μια ματιά στα άλλα ζώα της φωτογραφίας, αυτούς τους ίδιους και απαράλλαχτους με εμάς, τους πραγματικά ένοχους, τους ενεργούς συνοδοιπόρους. Η φωτογραφία είναι ένα χαρακτηριστικό ντοκουμέντο της κατάντιας της ελληνικής κοινωνίας: Ο κόσμος πεινάει, το γουρούνι (Pig) φέρνει βόλτες, οι άθλιοι βαράνε παλαμάκια....

Η Ελλάδα είναι εδώ και δεκαετίες νεκρή....


Πλήρωνε λοιπόν να σου αλλάξουνε τα φώτα!

Ακριβότερο ρεύμα από 1/1, για 5.566.744 νοικοκυριά




Έως και 11,1% είναι από σήμερα ακριβότεροι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για 5.566.744 μεσαία και χαμηλόμισθα νοικοκυριά καθώς και για τους αγρότες, ενώ φθηναίνει κατά 8,5% το ρεύμα για 91.402 καταναλωτές με υψηλά εισοδήματα.

....

Τις υψηλότερες ανατιμήσεις 11,1% θα κληθούν να πληρώσουν 2.688.713 οικιακοί καταναλωτές που καταναλώνουν μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Πρόκειται κυρίως για φτωχές οικογένειες, συνταξιούχους, ζευγάρια και φοιτητές που ζούνε σε μικρά διαμερίσματα.

Για 2.878.031 «μεσαίες» οικογένειες, οι οποίες καταναλώνουν από 1.000 μέχρι και 2.000 κιλοβατώρες, οι αυξήσεις κυμαίνονται ανάλογα με την κατανάλωση από 1,4% έως 3,1%. Επίσης, 207.710 αγρότες θα πληρώσουν ακριβότερα κατά 6,1% τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ευνοημένοι από την απόφαση της υπουργού ΠΕΚΑ είναι οι ευπορότεροι που καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 3.001 κιλοβατώρες το τετράμηνο, καθώς το σχετικό τιμολόγιο μειώνεται 8,5%. Οι 91.402 κατοικούν σε βίλες με πισίνες, πολυτελή διαμερίσματα κ.λπ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Έθνους.

Επιπλέον, επωφελούνται και πάνω από 1,8 εκατ. εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς ανάλογα με την κατανάλωση και το τιμολόγιο στο οποίο ανήκουν θα έχουν μειώσεις από 3,2% μέχρι και 17,3%....



από το tvxs


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilRrwWM-n9fvSIAhM7rbkfTQEl56myM_sKpmIEUelSz_aKd3LMs_8C0-UB096aNH5PeMXLwXJpxXIz10zo71QjS5rj5qscm6Vbmc4vL4UdP5rALqpCVkG0_3E9fuHz6Ijx_bIwR78z9Ag0/s1600/theioisam.jpg

Δεν χωράει αμφιβολία, είναι ακριβώς όπως μας λέει η κυβέρνηση: Σωτηρία της χώρας και πρώτα ο πολίτης.

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι ένα πιστό αντίγραφο του Μνημονίου και ενδεικτικό του "πνεύματος της εποχής": Τα μαζεύω από τους πολλούς που έχουνε λίγα και τα δίνω στους λίγους που έχουνε πολλά.

Η δικαιολογία βρίσκεται πάντα, ναι πάντα, στο...συμφέρον της χώρας και ιδιαίτερα στο συμφέρον του μαλάκα που καλείται να πληρώσει την λυπητερή. Πνίγουμε τον πνιγμένο στο όνομα της σωτηρίας του από τον πνιγμό!

Σώζουμε πατρίδες, οικονομίες, βιομηχανίες, τράπεζες, το κοινό νόμισμα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, σώζουμε γενικά κάθε παρτίδα με τον ένα και μοναδικό τρόπο μοντέρνας σωτηρίας: Τα βουτάμε από τον φουκαρά και τα χώνουμε στον παραλή...

Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος, μονόδρομος η ανακατανομή από κάτω προς τα πάνω. Δεν χρειάζεται να εμβαθύνουμε, η πρωτουσία της πολιτικής που ακολουθεί το πασόκ υπό την (κατ)αιγίδα της τρόϊκας βρίσκεται σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ.

Το 2011 ξεκινάει ακριβώς από το ίδιο λαοσωτήριο σημείο που σταμάτησε το 2010: Περικοπές, ακρίβεια, ανεργία, ανισότητα, φτώχεια, αυξήσεις όλων των χαρατσιών. Η αφαίμαξη του λαού δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ...

Εκτός και αν σηκωθεί ο ραγιάς και περάσει τους πρασινοκάθηκες στο... ιδιαίτερο...δια ταύτα...