21/10/11

Η πλατεία ήταν γεμάτη....




Σκέψου να ήσουν αθλητικός δημοσιογράφος, του "Το σκοτάδι των Οργανωμένων" πχ, και να σε στέλνανε χτες για λάϊβ ανταπόκριση στο Σύνταγμα. Θα πεις τώρα, και γιατί να στείλουνε εμένα, τον αθλητικό συντάκτη και όχι έναν του πολιτικού ρεπορτάζ ρε φίλε; Ζόρικη ερώτηση, και ανάθεμα τη φύτρα του κερατά του υπεύθυνου που του κατέβηκε αυτή η ιδέα.

Τέλος πάντων, πες είχανε πάει όλοι οι πολιτικοί αντα(ϋ)ποκριτές και φαρισαίοι, ξέρω γω Λιβύη, να στείλουν καμμιά είδηση για το λυντσάρισμα του πρώην εχθρού και μετά φίλου και μετά πάλι εχθρού της αξιοπρεπούς όσο και αξιαγάπητης ΕΕ και του ενδόξου όσο και πολυεύσπλαχνου Νάτο, και στείλανε έναν αθλητικό, τι να κάνανε οι αθρώποι;

Βουτάς λοιπόν τα εξαρτήματα πολιτικής ανταπόκρισης, χαρτοστυλομόλυβα, μάσκα, τραγιάσκα (δεν γίνεται χωρίς! Το απαιτεί το καταστατικό) μαγνητοφωνομικρόφωνα, μααλόξ, ταυτότητα, σπρέϊ για το άσθμα, αλλά μόνο αν έχεις άσθμα, τι να το κάνεις αάμα δεν έχεις, φωτογραφική μηχανή, τα τσιγάρα σου, το κινητό σου, και τραβάς με άκρατο πολιτικοανταποκριτικό ενθουσιασμό να δώσεις το παρόν στην μάχη.

Αλλά γιατί να το θέτουμε υποθετικά και να μην αφήνουμε να μας τα πει ένας επαγγελματίας αθλητικός δημοσιογράφος που βρέθηκε όντως χθες στο Σύνταγμα; Ακολουθεί σε πρώτη εκτέλεση η λάϊβ ανταπόκριση του γνωστού στο ευρύ κοινό δημοσιογράφου κυρίου....πως τον είπαμε τον πούστη ρε γαμώτο; Ακολουθεί το αυθεντικό κείμενο του, α ναι τον θυμήθηκα, του Διονύση Κακογραμμένου, χωρίς παρεμβάσεις και παρεμβολές.

Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι από τον αγωνιστικό χώρο της Πλατείας Συντάγματος όπου είναι παρατεταγμένοι οι μεγάλοι αντίπαλοι για το φινάλε της περικύκλωσης της Βουλής, στα πλαίσια της ψήφισης του πολυνομοσχέδιου γιά την σωτηρία των τραπεζών. Από την μιά πλευρά, αριστερά, βλέπουμε την ομάδα του ΠΑΜΕ, η οποία θα αγωνιστεί με την γνωστή σύνθεση: Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, άνεργοι, επιστήμονες, συνταξιούχοι, συμβασιούχοι, και...ρε μη μου πεις ότι αυτός εκεί μπροστά είναι ο Μήτσος, γειά σου ρε Μήτσο, τι κα ρε; εεεε και ο Μήτσος!

Από την άλλη μεριά, από τα δεξιά, βλέπουμε παρατεταγμένο τον αντίπαλο του ΠΑΜΕ, τα παιδιά με τις κουκούλες. Περιττό να σας πω ότι κάνει βρωμόκρυο σήμερα, οπότε δουλεύει πολύ κούκουλο στις τάξεις των κουκουλοφόρων, τι να κάνουν, να πουντιάσουνε; Τώρα όσον αφορά την ακριβή σύνθεση της ομάδας, δύσκολα τα πράγματα φίλοι των σπορ. Πως να καταλάβεις ποιός αγωνίζεται κάτω από την κουκούλα, η οποία μάλιστα δεν έχει καν αριθμό; Βασικά μπορεί να παίζει ο καθένας!

Ο καθένας που έχει τάση στο κουκούλωμα λόγω οποιουδήποτε...κρυφού ταλέντου! Πχ ένα παιδάκι που του αρέσει να βάζει φωτιά στους μπλε κάδους απορριμάτων, επειδή είναι ΠΑΟ και δεν γουστάρει να βάλει φωτιά στους πράσινους, ή ένας που έχει για δικούς του λόγους πρότυπο τον Κινγκ Κονγκ, ή ένας αντιεξουσιαστής, ή ένας ιδεολόγος αναρχικός παλαιάς κοπής, ή ένα παιδάκι που πιστεύει πραγματικά ότι αγωνίζεται για το δίκιο των φτωχών και αδυνάτων, ή ένας χαφιές της μπατσαρίας, αυτοί κουβαλάνε και τις ταυτότητές τους πάνω τους, τέτοιοι στόκοι, ή ένας που του αρέσει απλά το μπάχαλο επειδή είναι υπάλληλος σε μπαχάλικο, ή κάνας αποφασισμένος για όλα αυτόνομος αγωνιστής, ή κάνας χρυσαυγητάκος τσίφτης και πονηρός μετά καράφλας ή άνευ, ή κανένας ήρωας του Καρατζαφύρερ, ή ότι άλλο τέλος πάντων έχει της κουκούλας ο μπαξές.

Ακριβή σύνθεση της ομάδας δεν γίνεται να δώσουμε κυρίες και κύριοι, ελπίζω να έχετε κατανόηση. Το σύστημα που θα ακολουθήσει σήμερα η ομάδα των αγνώστων-γνωστών, κατά άλλους γνωστών-αγνώστων θα είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό του τελευταίου ματς. Όπως μας είπε πριν από λίγο αξιωματικός των ΜΑΤ (δεν είμαι ο προπονητής, μα τα κάλαντα, ορκίστηκε, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω την τακτική της ομάδας), η ομάδα θα προσπαθήσει να φύγει νικήτρια από το γήπεδο με την εξής τακτική:

Γιουρούσι μετωπικό με γιόμες από μαρμαροκοτρώνες και μολότωφ, πλαγιοκόπιση με σιδερολοστούς και στυλιάρια μέχρι να αναγκαστεί ο αντίπαλος να ανοίξει την άμυνά του, να βρουν οι επιτιθέμενοι τον χώρο να την πέσουνε στα ΜΑΤ που περιμένουν πιό πίσω, να μπουν αυτά στον αγώνα και να ψεκάσουν κατά το καυλούν, οπότε εγκαταλείπει ο αντίπαλος και οι θεαταί και απαξάπαντες οι πάντες το γήπεδο λόγω ασφυξίας, εκκενώνεται η πλατεία και θριαμβεύει η...αντίσταση του λαού κατά των μέτρων. Και γαμώ τις τακτικές!

Ένα ματσάκι το οποίο είδαμε άπειρες φορές τον τελευταίο καιρό στα γήπεδα της υποβαθμισμένης αυτής χώρας, ίδιο σαν δυό σταγόνες νερό! Τώρα ποιόν οφελεί η εκκένωση της πλατείας, ε να μη κάνουμε τόσο αθώες ερωτήσεις. Είναι γνωστό τι λέει κάθε φορά ο πρωθυπουργός στον υπουργό ΠΡΟΠΟ, Παπουτσή, πριν από κάθε πορεία ή συγκέντρωση στο Σύνταγμα: Τα μάτια σου δεκατέσσερα μη φύγει κανένας διαδηλωτής πριν από τα μεσάνυχτα γιατί αλοίμονό σου υπουργέ!

Τελικά αυτή η τακτική της κουκούλας μπορεί να θεωρηθεί και σαν ανθρώπινο δικαίωμα της κουκούλας. Ακόμα και αν δεν υπάρχει απέναντι το ΠΑΜΕ. Σου λένε τα παιδιά, εγώ γουστάρω να ικανοποιήσω το ανθρώπινό μου δικαίωμα, να πλακώνομαι εγώ με την μπατσαρία και να ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΜΑΣ! Και αν δεν με αφήνεις, εσύ...δεκανίκι της κυβέρνησης, να κάνω ντου στα ΜΑΤ, να μας φλομώσουν χημικό, να αδειάσει η πλατεία, να κερδίσει...ο λαός, θα κάνω ντου σε σένα που σε μισώ έτσι κι΄αλλιώς σαφώς περισσότερο από την μπατσαρία λόγω επειδής ένεκα διότι είμαι...αριστερός.

Εδώ ακριβώς τελείωσε ξαφνικά η ανταπόκριση του αθλητικού συντάκτη Διονύση Κακογραμμένου! Άγνωστοι οι λόγοι. Ή γνωστοί. Ή "γνωστοί-άγνωστοι". Αυτό όμως δεν έχει καμμία σημασία σήμερα. Σημασία έχει ότι χθες χάθηκε στο Σύνταγμα μιά ανθρώπινη ζωή.

Και, νίκη, ήττα, πανωλεθρία, θρίαμβος, τραγική ειρωνεία της τύχης;

Όταν κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ η τραγική είδηση, η πλατεία ήταν άδεια!