28/11/11

Οι σταγόνες φταίνε που κάνει...νερά η Ευελπίδων

http://sarantakos.files.wordpress.com/2011/11/stagonidia.jpg?w=400&h=413


Τριαντατόσα χρόνια πριν από την "πατριδοσωστική" εποχή που έχουμε την τύχη να ζούμε, έκανε αναφορά στα περίφημα "σταγονίδια χουντικών" στον ελληνικό στρατό ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αβέρωφ. Τριάντα και χρόνια! Τριάντα και χρόνια και τα μπαγάσικα τα σταγονίδια καταφέρνουν να βρίσκονται πάντα στην επικαιρότητα.

Σταγονίδια και στην Σχολή Ευελπίδων λοιπόν, ευτυχώς που μας τόπανε, να ξέρουμε, και ησυχάσαμε. Γιατί άλλο να σου λένε, μάλιστα, υπάρχουν και στην Ευελπίδων...χρυσές ελπίδες του έθνους, όχι μόνο στην ελληνική αστυνομία και στις ένδοξες ομάδες των ΟΥΚ, και άλλο να ακούς να σου τραγουδάνε τα τρυφερά ευελπιδάκια την επέτειο του Πολυτεχνείου τον ύμνο της...θρυλικής χούντας. Ανατριχίλα και δέος μιλάμε....

Πολύ σταγονίδιο ρε παιδιά, με την σταγόνα εδώ και με την σταγόνα εκεί γίναμε εντελώς μούσκεμα. Μούσκεμα με τα σταγονίδια της Χρυσής...Βροχής στον Άη Παντελεήμονα και στην Δήμο Αθηναίων, Λούτσα με τα σταγονίδια ΕκλΟΥΚκτών Δυνάμεων στις παρελάσεις, το βρέξιμο της αρκούδας με την κυβερνοποίηση της λαϊκής ορθόδοξης σταγόνας, πλημμύρα  με τις ΜΑΤαιγίδες, τις ΔΙΑΣπτώσεις και ΖΗΤΑποντές.

Ας το έχουμε υπ΄όψη μας:

Βροχή-Σταγόνες-Κακοκαιρία, η μπόρα δεν τελείωσε το 73!

Συντάξεις με την μάχαιρα: Επικουρικές και εφάπαξ ματαξαναπάλι

http://www.kostopoulos.com/admin/files/products/47.38006.jpg


Νάτα πάλι τα παιδιά και είχαμε ανησυχήσει τόσο!

Μιά αιωνιότητα και μισό τέρμινο έχει περάσει από την περασμένη εβδομάδα, που η βενιζελοτσοκαρία ορκιζόταν στο πίσω δεξιό πέδιλο του έλκηθρου του Άη Βασίλη, ότι νέα μέτρα ή νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς δεν έχει, ούτε και αν τους παρακαλάμε στα γόνατα. Άδικος ο κόπος μας, λέγανε, δεν πα να σπαρταράμε χάμου σαν πέστροφες εχτός ύδατος, περαιτέρω μείωση του χρηματοφόρου ορίζοντος και τσακουροκοψίματα μισθοσυστάξεων δεν έχει. Δεν λυγίζουν, όσο και να ζορίζει ο κοσμάκης, τέρμα, όσοι προλάβανε-καρατομηθήκανε, όσοι δεν προλάβανε, να είχανε τα μάθκια τους ανοιχτά, να προλαβαίνανε!

Μπα, δεν τους έκοψε το τραμ (και πως να τους κόψει, που άμα ξεμυτήσουν έξω για να έχουν βάσιμες ελπίδες κοψίματος, τους κόβει ατάκα και επιτόπου η...πανηγυρίζουσα άδικη και κακούργα κενωνία;), ούτε πάθανε τίποτα άλλο κακό. Εδώ ήντουσαν τα παληκάρια, τα κόκκαλά μας που βράζουν στο μεγάλο του "σοσιαλισμού" καζάνι, ανακάτευαν.

Σκιστήκανε οι φυλλάδες να μας φέρουν τα συγχαρήκια:

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Κλαδεύουν πάλι εφάπαξ - επικουρικές

Νέες περικοπές σε επικουρικές συντάξεις έρχονται τον Ιανουάριο και αφορούν τους ασφαλισμένους στο Δημόσιο, το ΙΚΑ και τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Το κλάδεμα κυμαίνεται από 5% έως 30%, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του φορέα

(Έθνος) 

Ξανακόβουν τις επικουρικές και το εφάπαξ  

Πέμπτο ψαλίδι σε 900.000 συντάξεις 


(Ελευθεροτυπία)




Σύμφωνα με απόλυτα τεκμηριωμένες πληροφορίες, οι αντιδράσεις των 900.000 συμπολιτών μας που θίγονται άμεσα από την νέα πράξη "σωτηρίας της χώρας από την χρεωκοπία", θα είναι...ακαριαία πανομοιότυπες με αυτές που ακολούθησαν προηγούμενων "πράξεων σωτηρίας": Καλά κρασιά!

Ο δε λαός (που δεν σκύβει το κεφάλι) θα το υποστεί στωικά (και ας μη το σκύβει). Τι εκατόν πενηνταπέντε ήττες, τι εκατόν πενηνταέξη....