29/12/11

Η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων και το μυστικό του αποχετευτικού συστήματος πασόκ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxJBht5UYTUn5CWl_9wfmTUo4pwKIzi7sIVTbcZUWj6FYkn58Cfu6mIM1Fr53raOBtc1d8XN2OlLjbAhm1U2wx3zH8U3iu4hZ1Fu6LrvyytTzkRdrpLOuRzMki1FjoXvN4BzP8Cx8_HWA/s640/308096_2177881210523_1351673423_32333200_1181124772_n.jpg


Η παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελλέων, Πεπόνη και Μουζακίτη, λόγω παρεμβάσεων διάφορων πολιτικών και οικονομικών κύκλων στο έργο τους, σκόρπισε αφάνταστη οδύνη στις τάξεις του πασόκ. Κλάμα να δείτε ο μαρθαβούρτσης Παιδείας! Στα πρόθυρα της αυτοκτονίας και οι...εμπλεκόμενοι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Βενιζέλος και Παπαϊωάννου, άφησαν να εννοηθεί, ότι είναι μεγάλος ο καημός για την αδυσώπητη παραίτηση των δύο εισαγγελέων, αλλά δεν χάθηκε ντε και ο κόσμος, αφού υπήρχε πιό πριν ήδη έτοιμο σχέδιο αντικατάστασής τους.

Απαράδεκτη ενέργεια των Πεπόνη-Μουζακίτη που κάνανε μιά χαρά την δουλειά τους, και έπρεπε γιά αυτό να αντικατασταθούν λόγω...αναβάθμισης του θεσμού. Βλέπετε, μπορεί να έχει προκριθεί σαν πρώτη του ομίλου η Μπάρτσα πριν το τελευταίο ματσάκι του ομίλου της Τσάμπιονς Λήγκ κόντρα στην Αγανάκτιση Καρδιτσομαγούλας που δεν έχει σταυρώσει ούτε ένα βαθμό, αλλά η συμμετοχή των Μέσσι, Ινιέστα, Τσάβι, Φαμπρεγκάς, Πουγιόλ, Πικέ, Βίγια, Άλβες, Βαλντέζ, Μασκεράνο, Μπούσκετς, Πέδρο κτλ κρίνεται στον εν λόγω αγώνα κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Ευτυχώς που δεν υφίσταται διαπλοκή του πασόκ, αλλιώς πολλά θα ακούγαμε. Διαπλοκή υπάρχει φυσικά, παντού, σε όλα τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα σε αυτά της...Αριστεράς (όλο το μονοπώλιο, όλη η κατασκευή, η εκδοτικοκαναλική, η τραπεζίλα και η σκουπιδιαρία πάνω στα ταμεία του....ΚΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡ έχουνε πέσει, να τα στηρίξουν) αλλά κανένα δείγμα μέχρι σήμερα για το πασόκ.*

Προσπάθειες μίζας από την Κονόμα στο Κίνημα έχουν γίνει αρκετές, πάρτε ρε και εσείς οι σοσιαλιστές κάνα κατομμυριάκι που περισσεύει, να πιείτε έναν καφέ, που θα ρέψετε στην ανέχεια, και τάχουν φάει όλα οι Αριστεροί, αλλά αυτοί τς! Ούτε με σφαίρες! Γι΄αυτό και δεν έχουν πιάσει κανέναν σοσιαλιστή που "τάχει πιάσει", να τόνε χώσουνε μέσα και να βλέπει όξω. Τόχουν βεβαιώσει και κανιά δεκαριά εξεταστικές επιτροπές, τόση αθωότητα δηλαδή!

Τώρα πως έγινε αυτή η στραβή, το κόμμα της κάθαρσης, το πασόκ, να τα βρει σκούρα από δυό εισαγγελάκια που πηγαίνανε να στριμώξουνε κάτι καθήκια από τα καλά, και να αναγκαστούν ολόκληροι σοσιαλιστές να αναβαθμίσουν τον θεσμό με αρεοπαγίτες, ε αυτό είναι στον πάτο του βαρελιού της κάθαρσης και δεν το βλέπουμε τόσο καθαρά για να σας το εξηγήσουμε. Πάντως είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε το κοινό που ενδιαφέρεται για την κάθαρση του φαινόμενου του Βόθρου, ότι ο μοναδικός ειδικός εμπειρογνώμων στον τομέα αυτό είναι η γνωστή φίρμα "Ο Αχόρταγος".

Τι σχέση έχει ο Αχόρταγος με το πασόκ; Καμμία βασικά. Γιατί μπορεί να διακρίνει τον πράσινο σοσιαλισμό μια ιδιαίτερη καΐλα για...κάθαρση, αλλά το πασόκ -σε αντίθεση με τον Αχόρταγο- δεν μεταφέρει μόνο το υλικό, αλλά το...παράγει κι όλας.

Τι μένει; Μένει η ευωδία της παιδικής αθωότητας του Κινήματος: Γαρδένια με νότα βανίλιας και ένα κοντέϊνερ λευκοί κρίνοι. Ακριβώς μέσα σε ένα πέλαγος από σκατά!




* Πολύ χρήμα σας λέω! Μέχρι και τούτο εδώ το μπλογκ "χρύσωσαν". Όλοι οι φίλοι που έχουν ανάγκη χρημάτων μπορούν να προσέλθουν. Δανεικά και αγύριστα και άνευ τόκοι παίδες!

Καρατζαφέρης: Ή με κάνετε δικτάτορα, ή φεύγω!

http://s.enet.gr/resources/2011-11/16-2--5-thumb-large.jpg

Πωπω, πήγε 29 η ώρα και ακόμα δεν έγινα αντιπρόεδρος!

Έτοιμος να τα βροντήξει ο Καρατζαφέρης!

Τρομερό πλήγμα στην ελληνική ναυτιλία που χειρίζεται τραβώντας άψογα κουπί ο "ολίγη από υπουργό" Άδωνις Γεωργιάδης, η είδηση ότι ο αρχηγός του στόκ.ος, Καρατζαφέρης, σκέφτεται να εγκαταλείψει την τρόϊκα της κυβέρνησης της τρόϊκας αν δεν εκπληρωθούν οι κάτωθι τέσσερεις προϋποθέσεις. 

1) Να βγάλει το...πασόκ στο άψε σβήσε αρχηγό και μάλιστα πριν έρθει η τρόϊκα.
2) Να συγκυβερνήσει η νουδού, ή να εγκαταλείψει την κυβέρνηση και να κάνει αντιπολίτευση.
3) Να μειωθεί το υπουργικό συμβούλιο και να τον παρακαλέσουν τα άλλα κόμματα να γίνει αντιπρόεδρος. Αν τον παρακαλέσουν μάλιστα ιδιαίτερα θερμά, θα δεχτεί τρέχοντας!
4) Να γίνουν οι εκλογές όταν εκπληρωθεί η προφητεία του PSI και τεθούν οι βάσεις για την Βασιλεία των Ουρανών.

Φήμες ότι ο Καρατζαφέρης απαίτησε για την παραμονή του στην μαύρη κυβέρνηση την αντικατάσταση της κας. Παπαρήγα από την σ. Τρέμη στην ηγεσία του ΚΚΕ και την επιστροφή της σ. Δαμανάκη στην ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡ δεν επιβεβαιώθηκαν ακόμα.

Εκτός από την σούζα που απαίτησε ο κος Καρατζαφέρης από τα άλλα κόμματα, δεν υπήρξε άλλη πρόταση επαναφοράς της δικτατορίας του 67. Άγνωστο και το αν αντί στεφάνου στον τάφο του Πινοτσέτ θα υπάρξει κάποιο έμβασμα στήριξης στην οικογένειά του. 

Θα βάλει ο Γιωργάκης υποψηφιότητα για πρόεδρος του πασόκ; Δεν θα βάλει ο Γιωργάκης υποψηφιότητα για πρόεδρος του πασόκ; Ποιός θα είναι ο συμπληρωματικός; Ή θα το βγάλουν σε "ξυστό";

http://lh6.ggpht.com/_0JBPMk9m18I/TGJUioBledI/AAAAAAAAAtA/wKaxbgcwHgM/%CE%9F%20%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AE%CF%82.jpg


Βαρύγδουπες δηλώσεις του κάπα ράτσα γάμα φάτσα πρώην Αμύνης, λαμπόγυαλο Μπεγλίτη, για τον αρχιστόκο του πασόκ, Γιωργάκη Παπατζή:

"....Ο κ. Παπανδρέου δεν κρατά κλειστά τα χαρτιά του, δεν παίζει πόκερ, και δεν παίζει με το χρόνο. Παίζει με ανοιχτά χαρτιά. Άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας για να μπορέσουν να συμβάλουν οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης..."

Στο περίπου, ακριβώς έτσι! Δώδεκα ώρες κράτησε η παρλαπίπα των πρωτοκλασσάτων λαμόγιων του πασόκ, δεν είναι δυνατόν να μην κατάλαβε τι έγινε, κοτζάμου Μπεγλίτης!

Και φυσικά δεν κρατάει ο Παπανδρέου τα χαρτιά του κλειστά. Μπορεί να τα κουνάει κάμποση ώρα κλειστά δεξιά αριστερά, αλλά κάποτε τα ανοίγει ένα ένα, να δούμε που είναι και ο...ιερωμένος ντε. Και το ευγενές αυτό παιχνιδάκι μόνο στο κομψό όνομα "πόκερ" δεν ακούει.

Πολύ ανοιχτά τα χαρτιά του πρόεδρου του πασόκ λοιπόν, μα νάναι τόσο ντιπ ανοιχτά, ακούστηκε να θαυμάζει στο τέλος της πασοκομάζωξης ο μαρθαβούρτσης Υγείας, Λοβέρδος.

Εντελώς ανοιχτά τα χαρτιά του Γιωργάκη που λέτε, αλλά ορθάνοιχτος και ο δρόμος που άνοιξε για την συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης μόνος με τα χεράκια του, κι ας ζμπρώχνανε ολόκληρη Βρυξέλλα μαζί με Μερκοζύ και του έκαναν τα τρία τέταρτα της πασόκας γι΄αυτό φατούρο. Τέτοια τιτάνια προσπάθεια διάνοιξης της οδού ο Γιωργάκης!

Βασικά δεν υπάρχει λόγος για τέτοιες μυστικότητες, αφού είναι γνωστό ανά την πανελλήνια χαβούζα του Κινήματος, ότι υπάρχει τόση πολλή σαβούρα στον τόπο μας, που αρκεί για να ξαναβγεί πρόεδρος ο Γιωργάκης, και μάλιστα παίζοντας με τα δεύτερα. Απλά αυτό με τα ανοιχτά και κλειστά χαρτιά ανταποκρίνεται καλύτερα στην βρωμερή βυζαντινίλα του κοινωνικοπολιτικού αυτού μιάσματος. 

Μας έφαγε η περιέργεια λοιπόν, και τι θα κάνουμε μέχρι να μας ανακοινώσει ο Παπανδρέου ποιό από τα τρία φύλλα είναι ο παπάς; Πολλοί από εμάς δεν θα την βγάλουν καθαρή με την αναμονή...



Πούσι ναύτημ, ηδώ είμι Πάρημ: Όμορφη ιστορία γεμάτη καταχνιά

http://www.deutscher-wetterdienst.de/scripts/getimg.php?src=/sundl/lexikon/Meernebel.jpg
 j
Μερικές φορές αναρωτιέμαι, λες ρε συ βράχε να μην είναι πιά μπλογκ αυτό εδώ, αλλά γκαλερί, έτσι που ζωγραφίζεις; Τι να κάνω ρε παιδιά; Οι κρίσεις ταπεινοφροσύνης ακολουθούν παράλληλη πορεία με την εν γένει κρίση, σε λίγο θα μας πάνε - ή για τα χρέη μας, ή για τας φρένας μας - δεμένους. Ας μπούμε στο θέμα όμως.

Χειμώνας. Κάπου μεταξύ Ιονίου και Αιγαίου. Πυκνή ομίχλη. Δεν βλέπεις μήτε να ξύσεις το δεξί σου κωλομέρι. Ένα πλοίο αγνώστου εθνικότητος πλησιάζει ως συνήθως σιωπηλά μέσ΄ το ημίφως. Η αγωνία μεγαλώνει. Όσο πλησιάζει πιό κοντά το καλοτάξιδο πλεούμενο, τόσο ευκολότερα μπορεί να διαπιστώσει ο στεριανός παρατηρητής, ότι πρόκειται για φορτηγό, γκαζάδικο ή για ποστάλι.  Ακούμε μόνο τον χαρακτηριστικό ήχο των κυμάτων (χρρσαπάτς σαπάτς, χρρρρρρ, χρρσαπάτς σαπάτς, χρρρρρ), την λαχανιασμένη ανάσα κάποιου αόρατου ταξιδιώτη (αφφφού αφφφού αφφφού ουφφφφφ) και προπάντων το ντάκα ντούκα της καρδιάς μας, που πάει να σπάσει από αγωνία. Ώρα μηδέν! Παραδίνουμε με εμπιστοσύνη τις όποιες αντιστάσεις μας στον ιδιοκτήτη αυτού το μπλογκ και αφήνουμε να μας συνεπάρει η πλοκή και η διαβολική ένταση της ιστορίας του. 

Η κάμερα πλησιάζει τον άγνωστο λαχανιασμένο, που προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με την απελπιστική ορατότητα που χαρακτηρίζει χρονιάρες μέρες το κατάστρωμα των πλοίων, που θαρρείς είναι χαμένα μέσα στην ομίχλη, αλλά δεν είναι. Για τεχνικούς λόγους που υποβοηθούν αποφασιστικά την εξέλιξη της ομιχλώδους αυτής πελαγίσιας ιστορίας θα τον ονομάσουμε υπουργό. 

Κοφτή ανάσα ο υπουργός, προφανώς τάχει παίξει από το γιγαντιαίο εμβαδόν της ομίχλης, σκουντουφλάει με προσοχή πάνω σε ένα σωρό καραβίσια αντικείμενα, που βρίσκονται τυχαία διασκορπισμένα πάνω στο ολισθηρό μετάλλινο κατάστρωμα της πλώρης. Ή της πρύμνης;

Ξαφνικά, εκεί που πάει να βλαστημίσει τα Θεία ή απλά "της μάνας σου" λόγω επειδής ένεκα διότι δεν βλέπει ούτε τη μύτη του, ακούει θόρυβον άγνωστον κάπου μπροστά του, προφανώς προερχόμενον εκ ναύτου του καραβίου τούτου, γιατί δεν είναι μαλάκες οι αξιωματικοί, να βγούνε με τέτοιον καιρό έξω. Με όλο μας το δίκιο και στηριζόμενοι στην πολυετή μας γραφική πείρα, θα ονομάσουμε τον δημιουργό και εκτελεστή του παραπάνω θορύβου, ναύτη. Προς ικανοποίησην του περιεργικού ενστίκτου των αγαπητών μας αναγνωστών μεταφέρουμε τον αυθεντικό διάλογο μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών του δράματος, και μάλιστα χωρίς καμμία ανάμειξη της φαντασίας μας, άρα ως πραγματικά έλαβε χώρα. 


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: (Μετά τον χαρακτηριστικό ναυτικό θόρυβο που έκανε όπως είπαμε παραπάνω ο ναύτης, με δυνατή φωνή) Εεεε, Πούσιιιι;

ΝΑΥΤΗΣ: (Συγκαταβατικά) Πούσι!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: (Ολίγον τσατισμένος) Πούσι λέωωωωω!

ΝΑΥΤΗΣ: (Αδιάφορα) Πούσι, και εγώ! 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: (Αν βλέπετε τα φωτάκια, είναι τα λαμπάκια που του άναψαν από τα νεύρα) Πούσι ρε μαλάκα;

ΝΑΥΤΗΣ: (Τα παίρνει ο άνθρωπος της θάλασσας και εργάτης του πελάου) Μαλάκα, πούσι λέω κι΄εγώ μαλάκα, ε μαλάκα! Πούσι!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: (Ανάβει για τα καλά) Αμσγαμήσου ηγώ, θα δεις ξηκουλιάρ΄, πθαμ πεις ημένα μαλάκα! Πούσι ρε κι΄ιέχ΄ ουμίχλ΄κι δεν γλιέπου μήτι τη μύτημ, κι θα πέσου κι θα φάου τα μούτραμ!

ΝΑΥΤΗΣ: (Λιγάκι σαστισμένος) Ε έχει πούσι, πρόσεχε που πατάς...

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ουμίχλ΄ιέχ! Ησύ πούσι; 

ΝΑΥΤΗΣ: Ου Μιχλ; Τι είναι αυτό; 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Ουμίχλ΄ ρε συ! Πως τ΄ λέτι ησείς; Κι πούσι ιπτέλους; μη γκάστρουσις!

ΝΑΥΤΗΣ: (Με διάθεση για πλακίτσα) Ου κλέψεις και ου ψευδομαρτυρήσεις ξέρω. Το ου μιχλ πρέπει νάναι η ενδέκατη εντολή...

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: (Τα ξαναπαίρνει) Ου Πάαρ΄ς είμι ρε! Πούσι ρε, δεν σι βλέπου. Ιέλα πιό σιμά ναμ δώσ΄ κανά χέρ΄, πξέρς τα κατατόπια, να βγω πάνου μαλάκα!

ΝΑΥΤΗΣ: (Καταλαβαίνει επιτέλους) Ρε συ Κουκουλόπουλε, πες το ρε υπουργέ ότι είσαι εσύ, να έρθω να σε βγάλω αμέσως!


Τέλος της ομιχλώδους ιστορίας.