16/1/12

Η απατηλή κόκκινη γραμμή

Η απατηλή κόκκινη γραμμή
 
Τρόμος πάνω από την πόλη. Ανεργία, φτώχεια, πείνα, απελπισία, κατάθλιψη... Με γιαούρτια και προγκαρίσματα κάποιοι προσπαθούν να ξορκίσουν, θαρρείς, τα μεσαιωνικά δαιμόνια των σύγχρονων καιρών. 
 
Στις συνάξεις ημιπαράλυτοι από την αγωνία μικροαστοί της πρόσφατης ευδαιμονικής εικοσαετίας, αναζητούν χύδην και κυρίως βιαστικά μια αόρατη τιμωρό χούντα, απρόθυμοι οι ίδιοι να δικάσουν, και συνάμα μια εξίσου αόρατη τάξη που θα επιβληθεί ωσάν εξ ουρανού. 
 
Ωρες ώρες έχεις την εντύπωση, αν ακούς κι αν βλέπεις κάτω από το επιφανειακό σπάραγμα των διπλανών σου, πως μια μεγάλη, κρίσιμη μάζα κουράστηκε να ασχημαίνει η ζωή της περισσότερο από το να διακυβεύεται αυτή καθαυτή.
 
Ο διάλογος με τις μάζες των βιαίως εξαθλιούμενων Ελλήνων βρίσκεται σε εξαιρετικά λεπτό σημείο. Σαν εκείνη τη στιγμή που, με τεντωμένα νεύρα για διαφορετικούς λόγους, μπορεί δυο άνθρωποι, ενώ πριν από δέκα λεπτά έπιναν μαζί ένα κρασί, λυκοκοιτάζονται στα μάτια σαν ανήμερα θεριά και στο σκοτάδι της στιγμής εκτός απ' τα δόντια τους αστράφτουν κι αναίτια μαχαίρια.

Η συγκατοίκηση με το παράλογο γίνεται συνήθειο και μαραζώνει και το τελευταίο βλαστάρι που απέμεινε να θυμίζει τη φυσική ανάσταση μετά τη βαρυχειμωνιά του καιρού και του μυαλού.

Σε ένα τέτοιο επικοινωνιακό κοινωνικό τοπίο ανθεί ο αφασικός λόγος και η παρελκυστική των μαζών προπαγάνδα. Ο τρόμος καταβάλλει τις αντιστάσεις κι ενίοτε η λογική υποχωρεί για να ξεκουραστεί το μυαλό από την κοπιώδη αναζήτηση λύσεων. Ελλογο ον παραμένει ο άνθρωπος κι ο τυραννισμένος πολύ συχνά εκπλήσσεται από το κτήνος μέσα του.

Για να πλησιαστεί και να αναθαρρήσει ο άλλος στη θύελλα της αγωνίας χρειάζεται εκτός από επιμονή και υπομονή, κάτι από εκείνη την αποφασιστική τρυφερότητα που έχουν οι νοσοκόμες αντιμέτωπες με τον πόνο και το φόβο του θανάτου των ασθενών. Είναι απ' αυτές που περιμένεις το κάτι παραπάνω, ένα λόγο, μια έγνοια, μιαν απαντοχή την ώρα της κρίσης.
Οχι, δεν απλώνω, σύντροφοι, σεντόνια διαπίστωσης. Σιχαίνομαι την αφασία ως κορυφαία υποκρισία στο δημόσιο λόγο και στην πολιτική διαλεκτική. 
 
Ισως γιατί είναι το πιο φανερό και συνάμα μυστικό βρώμικο όπλο της άθλιας προπαγάνδας που χιλιάδες χρόνια τώρα χρησιμοποιούν τα εκάστοτε ιερατεία για να χειραγωγούν τις μάζες. Το χειρότερο υπόδειγμα αυτής της άθλιας τακτικής είναι μετά την «αλλαγή» της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου, είναι η λεκτική κατάχρηση της «κόκκινης γραμμής».
 
Δείτε κι ακούστε προσεκτικά γύρω σας πόσοι και πόσο διαφορετικοί για αναρίθμητους λόγους και με εξόχως διαφορετικά κίνητρα, χρησιμοποιούν την έκφραση «κόκκινη γραμμή» για να οριοθετήσουν από ένα διάλογο ως μια πολιτική, από μιαν αντίδραση ως μιαν ανακωχή!!!

Αυτή η ρημάδα η κόκκινη γραμμή έχει τώρα τελευταία γίνει ένα τεράστιο φίδι που τυλίγεται γύρω από κουρασμένους πολίτες κι εργαζόμενους και τους τραβάει στον πάτο, τους ακινητοποιεί εκεί ιδεολογικά και τους υποχρεώνει να θεωρούν σημείο εκκίνησης κάθε δράσης το ελάχιστο, το μίνιμουμ, το σημείο ναδίρ ή μηδέν των αντοχών και κυρίως των προσδοκιών τους.

Δεν είναι τυχαία, το αντίθετο μάλιστα, η έννοια της γραμμής. Το ίδιο και το χρώμα. Είναι κόκκινη για να είναι ζωτικής σημασίας, σαν τη γραμμή του αίματος, της ίδιας της ζωής δηλαδή. Είναι εγκαυματική σαν το κόκκινο της φωτιάς κι άρα επικίνδυνη εξ ορισμού να την περάσεις. Είναι γραμμή γιατί εκτείνεται στο άπειρο κι όταν τεθεί μπροστά σου δεν μπορείς να ξεφύγεις ούτε από αριστερά ούτε από δεξιά.

Είναι γραμμή για να διατηρεί την ψευδαίσθηση της ράγας, του δείκτη αλλά συνάμα να ασκεί πάνω σου την επίδραση της ευθείας που δε γίνεται κύκλος για να δεις τον απέναντί σου και τον παραδίπλα σου και ταυτόχρονα αν ξεφύγει απ' τη φύση της τότε μόνο θηλιά και σφιγκτήρας μπορεί να γίνει να σε πνίξει.

Η επίκληση της κόκκινης γραμμής, του ορίου δηλαδή πέρα απ' το οποίο όλα τα μαύρα κι άραχνα, τα επικίνδυνα κι ανεξέλεγκτα είναι πιθανά, γίνεται κατά κόρον στις μέρες μας ακριβώς γιατί μπορεί να ερμηνευτεί απ' τον καθένα και την καθεμία χωριστά και πραγματικά και συνάμα απ' όλους μαζί τεχνητά, όπως θέλει. 
 
Το όριο επιβίωσης και απελπισίας του άνεργου και φτωχού εξομοιώνεται με το όριο του ισχυρού που καθορίζει με βάση τα κέρδη του, οικονομικά ή πολιτικά, το όριο της φτώχειας. Η αντίσταση αρχίζει μετά την υποχώρηση σε εκείνο το σημείο που λίγο διαφέρει η σφαγή από την άτακτη φυγή στο μέτωπο του πολέμου. Κι αυτήν πάλι την καθορίζουν οι ...αξιωματικοί και οι αξιωματούχοι. 
 
Η κόκκινη γραμμή θέλει εξαιρετική προσοχή. Χαράσσεται για να οριοθετεί τα φέουδα και να μαντρώνει λαούς, ξεγελάει ως ηθικός φραγμός, αποπροσανατολίζει μάζες και ανακόπτει δράσεις και «κουζουλάδες». Η κόκκινη γραμμή είναι κατ' εξοχήν στρατιωτικός όρος πεταμένος έντεχνα ως φάκα τον καιρό της δήθεν ειρήνης στις μάζες για να οριοθετήσει την ανεκτή από τα αφεντικά ριζοσπαστικοποίηση.
 
Κόκκινη γραμμή βάζουν όλοι. Το ΔΝΤ κι ο Τσίπρας και ο παπάς κι ο γείτονας και ο γονιός και ο εγγονός... Ο καθένας τη δική του κι έτσι όταν το αίμα σχηματίζει εκείνη τη γραμμή της ζωής που χάνεται κανένας δεν την προσέχει. Οι Αμερικανοί που ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή ουρώντας πάνω στα πτώματα των Αφγανών θυμάτων τους, αντιμετωπίστηκαν με την κόκκινη γραμμή του Πενταγώνου που τους βρήκε και θα τους τιμωρήσει... Κι ο πόλεμος ο βρώμικος καλά κρατεί...

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
πηγή: Ριζοσπάστης

Ψέκασε πάλι η Επίτροπος-Φωνή!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm8c1dsHXkMkbZj0w-ikwCRRvQKbpQPrPdN-q42izos5xc9YvqQ93VsgjeQ5JRlN3AKUNHX7793VeH-Fge99ds3hs-U-7FpQE1NFjsEvtBU6VKNENh_apQfLDh7TO5vPACSTYM408IxXc/s400/Coal_anthracite.jpg


Δαμανάκη.

Εμένα μου προκαλεί ναυτία!

Κάντε την ότι θέλετε: Πιστέψτε την, αγαπήστε την, μπουγελώστε την, φτύστε την, εμένα επιμένει να μου προκαλεί αναγούλα. Μα νάμαστε τόσο κοντραπλακέδες όλοι εμείς (και είμαστε πάμπολλοι) που την νταντέψαμε και την κουβαλήσαμε στην καμπούρα μας τόσες δεκαετίες;

Αναρωτιέσαι, καλά πως μπόρεσε μιά αντιδραστική καραδεξιά καρακάξα να κάνει καριέρα σε ΚΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡ; Ακούς τι τσαμπουνάει σήμερα δεξιά και δεξιά (δεν έχει την λέξη αριστερά και τόσο πρόχειρη) και σου σηκώνεται η τρίχα! Τάσπασε πάλι σήμερα στο ράδιο των Σκαγιών, ρεσιτάλ αναφυλαξίας μου προκάλεσαν τα σπυράκια που έβγαλα καθώς την άκουγα.

Ιδιαίτερα εκείνο το απόλυτα...ναυτιλιακό περί "αναγκαίας μειώσεως μισθολογικού κόστους" που ψέκασε η ιέρεια του οπορτουνισμού, έσπασε όλα τα κοντέρ.

Άρρωστημένη νεοφιλελεύθερη κατάντια μιάς πρώην Φωνής...

Τι μαγειρεύει στο Περιβάλλοντος ο ευνούχος της τρόϊκας;

Αναδημοσίευση από το Πρώτο Θέμα

Ρύθμιση - "δώρο" από τον Γ.Παπακωνσταντίνου

"Χάρισαν" 20 στρέμματα δάσους σε εφοπλιστή

 
 
http://img.protothema.gr/09DDA6BA1BE5C31E26DF16F6A6A2D465.jpg
 
O αρμόδιος για τη φύλαξη της χλωρίδας υπουργός μιας κυβέρνησης που είχε ως σημαία της μάλιστα το 2009 την περίφημη «πράσινη ανάπτυξη», με τροπολογία-ντροπή αποποιείται τα δικαιώματα κυριότητας της Πολιτείας σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και έκταση του νησιού των Σπετσών επ’ ωφελεία γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος μέσω offshore εταιρειών αγόρασε την περιοχή.

Πρόκειται για μια τροπολογία η οποία εντάχθηκε στον άσχετο νόμο 4030 που ως αντικείμενο είχε τον «νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης κι ελέγχου κατασκευών», έναν νόμο που ήταν ο πρώτος της νέας μικτής κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς ψηφίστηκε 14 ημέρες μετά την ορκωμοσία της, στις 25 Νοεμβρίου 2011, και τον οποίο συνυπέγραψε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Κοινώς, μια απόφαση του ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου που, εκτός από την παραίτηση ουσιαστικά του κράτους από κυρίαρχα δικαιώματά του υπέρ τρίτων, εκθέτει πολιτικά τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας, τους ανυποψίαστους συναδέλφους του υπουργούς, αλλά και τον πρωθυπουργό που θα πρέπει να πάρει πλέον θέση για όσα έγιναν σε μια περίοδο που δεν είχε καν προλάβει να ενημερωθεί.

Το χρονικό

Στις 11/3/2011, με την απόφαση 45 ο δασάρχης Πόρου επέβαλε στις φερόμενες ως ιδιοκτήτριες της έκτασης offshore εταιρείες Dictamus Residential Ltd, Marcellus Holdings Ltd και Petunia Residential Ltd «να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη και ενέργεια επί της έκτασης 20,350 στρεμμάτων περιοχής με τίτλο Λιανός Κάβος στο νησί των Σπετσών, η οποία χαρακτηρίστηκε ως χορτολιβαδική με την υπ’ αριθμόν 79/2003 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Πειραιά».

Ο δασάρχης Πόρου κ. Αναστάσιος Καλπαξίδης αιτιολογούσε την απόφασή του αυτή με το σκεπτικό πως «η έκταση τελούσε υπό τη διοίκηση άρα και διαχείριση της δασικής υπηρεσίας σύμφωνα με τον νόμο 3208/2003». Ο κ. Καλπαξίδης προέβη στην κίνηση αυτή καθώς είχε πληροφορηθεί πως συντελούνταν εργασίες εντός της δασικής-χορτολιβαδικής έκτασης. Θα πρέπει να πούμε ότι η συνολική έκταση αφορούσε περίπου 40 στρέμματα, εκ των οποίων τα 19.631,7 ανήκουν πραγματικά στις τρεις offshore εταιρείες και τα υπόλοιπα 20.350, για τα οποία υπήρξε η προαναφερθείσα απόφαση μπλοκαρίσματος, σε ανύποπτο χρόνο και με ερευνώμενη από τη Δικαιοσύνη διαδικασία φέρονται να περιήλθαν στην κυριότητα των ιδίων και υπήρχε -προ της επίμαχης τροπολογίας Παπακωνσταντίνου- απαίτηση επ’ αυτών από τη μεριά του Δημοσίου.

 Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι νομικά όπλα διεκδίκησης της έκτασης από το Δημόσιο στους νέους ιδιοκτήτες παρείχε με αποφάσεις που πήρε «επάνω του» ο τέως δασάρχης Πόρου κ. Δημήτρης Κόκκας, ένας κρατικός υπάλληλος στου οποίου τους 22 διαφορετικούς λογαριασμούς είχαν βρεθεί το 2009 βάσει πορίσματος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ποσά 4 εκατ. ευρώ!

Αυτά λοιπόν τα στρέμματα είναι που ο νυν δασάρχης Πόρου κ. Καλπαξίδης δεν θέλησε να παραχωρηθούν στις τρεις offshore και για τα οποία γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να αποδοθούν σε ιδιώτες. Κοινώς, ο κ. Καλπαξίδης (μαζί και με τον τέως περιφερειάρχη Αττικής κ. Μιχάλη Κυριακίδη, που ήγειρε με τη σειρά του αντιρρήσεις το 2001 κατά της απόφασης Κόκκα), έχοντας γνώση των περιπετειών με τη Δικαιοσύνη του τέως δασάρχη, αμφισβήτησε τον ιδιωτικό χαρακτήρα της έκτασης, έχοντας παράλληλα στα χέρια του και τα αρχικά συμβόλαια αγοραπωλησίας που δεν περιελάμβαναν την περιοχή των 20.350 στρεμμάτων. Αφού λοιπόν ο τελευταίος κατανόησε το σκανδαλώδες της υπόθεσης, όχι μόνο μπλοκάρισε υπέρ του Δημοσίου την επίμαχη έκταση, αλλά ταυτόχρονα στις 2 Νοεμβρίου 2011 απέστειλε και κλήση για προκαταρκτική εξέταση στον νόμιμο εκπρόσωπο των τριών offshore εταιρειών κ. Ιωάννη Παπαθανασίου εγκαλώντας τον για παράβαση του άρθρου 280 του Ν.Δ. 86/69, και συγκεκριμένα «για σύνταξη συμβολαίου σε έκταση που τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της δασικής υπηρεσίας στη θέση Λιανός Κάβος περιοχής Σπετσών».



Παρέμβαση

Ο δασάρχης όμως φαίνεται πως δεν είχε υπολογίσει τη... νομοθετική παρέμβαση. Και αυτό διότι μόλις άρχισαν τα πράγματα να σκουραίνουν για τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη της επίμαχης περιοχής, συμπτωματικά ο ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου με τροπολογία γενικού περιεχομένου έδωσε την ανέλπιστη λύση. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη παρέμβαση καταλήγει στην εν λόγω περίπτωση να μοιάζει «χειρουργική», καθώς φωτογραφίζει επακριβώς το πρόβλημα, αναφέροντας πως «το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε δάση, εν γένει δασικές εκτάσεις (μιλώντας ευθέως για τον χορτολιβαδικό χαρακτήρα της περιοχής) και στις εκτάσεις των παραγράφων 6β και 6γ του άρθρου του ν. 998/1979». Δηλαδή αναφέρεται ακριβώς σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως αυτή για την οποία το Δασαρχείο Πόρου εγκαλούσε τον ιδιοκτήτη!

Ταυτόχρονα, εκτός της αποποίησης μιας κρατικής δασικής περιοχής, υπάρχει και έμμεσα και αποχαρακτηρισμός, αφού οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες έχουν ήδη κάνει εργασίες. Το μεγάλο πρόβλημα που γεννά η τροπολογία και οι σύμφωνα με αυτήν παραχωρήσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες είναι πως αυτή η τροπολογία εγείρει και διεκδικήσεις από εκατοντάδες άλλους ιδιοκτήτες διαφιλονικούμενων εκτάσεων ανά τη χώρα με τελικό θύμα το κράτος. Παράλληλα, η τροπολογία ξεπλένει νομικά τον ιδιοκτήτη της εν λόγω έκτασης στις Σπέτσες, αφού αναγκάζει τον δασάρχη να πάψει τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης και φυσικά της όποιας ενδεχόμενης δίωξης θα ασκούσε για παράνομες και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις κατά δασικής έκτασης του κράτους.



Και η κυρία Σιούτη συνήγορος των ιδιοκτητών

Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει τόσο απλά, κι αυτό διότι βλέπουμε πως δικηγόρος των τριών offshore εταιρειών δεν είναι άλλη από τη γνωστή σε όλους τέως νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και στενή φίλη από τα χρόνια της αντιπολίτευσης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κυρία Γλυκερία Σιούτη. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η κυρία Σιούτη είναι αυτή που ως πληρεξούσια δικηγόρος στις 11 Μαΐου 2011 είχε καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της απόφασης του δασάρχη Πόρου κ. Καλπαξίδη να μπλοκάρει την περιοχή υπέρ του κράτους καθώς ήταν δασική. Ετσι εννοεί ο υπουργός το εθνικό συμφέρον; Με το να υπογράφει τροπολογίες σε άσχετα νομοθετήματα που συμπτωματικά διευκολύνουν τους χειρισμούς υπόθεσης που έχει αναλάβει δικηγόρος φίλη του, κι ας χάνει το Δημόσιο την ίδια του την περιουσία;


Τρεις βίλες και πισίνα με την καλύτερη θέα

Η επίμαχη έκταση θεωρείται από τα «φιλέτα» των Σπετσών. Στα 19.631,7 νόμιμα στρέμματα που ανήκουν στις τρεις offshore εταιρείες έχουν ήδη κατασκευαστεί τρεις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, υπάρχει πισίνα, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η θέα των κτισμάτων προς το νησί της Σπετσοπούλας είναι μοναδική και ίσως η καλύτερη σε όλο το νησί. Η έκταση στον Λιανό Κάβο είναι γεμάτη ελαιόδεντρα και πεύκα, ένα μεγάλο πέτρινο τείχος την περικυκλώνει και την προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ γειτνιάζει με τις οικίες των οικογενειών Νιάρχου και Λαιμού. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το ελικοδρόμιο του νησιού, αλλά και ο μόλος απ’ όπου ξεκινούν τα σκάφη για τη Σπετσοπούλα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με την αυτοψία που πραγματοποιήσαμε, όντως έχει δασικά χαρακτηριστικά, ενώ η έκταση περιλαμβάνει και έξοδο σε μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Κοινώς, οι κατοικίες που ήδη υπάρχουν έχουν και το προνόμιο της ιδιωτικής παραλίας, γεγονός που από μόνο του μαρτυρά την υψηλή αξία (άρα και το νομικό ενδιαφέρον) για την αξιοποίηση της έκτασης.




Ανακοίνωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

"Το δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδές και παραπλανητικό ως προς ρύθμιση που έγινε για τις χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις με το άρθρο 55 του Ν 4030/11", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

"Η έκταση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα έχει χαρακτηριστεί από το δασαρχείο ως χορτολιβαδική και κατά τεκμήριο δημόσια. Η έκταση αυτή σε καμία περίπτωση σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας δεν εμπίπτει στη ρύθμιση που έγινε με το άρθρο 55 του Νόμου 4030/2011", προσθέτει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος "με το άρθρο 55 του Νόμου 4030/11 αίρεται η αμφισβήτηση που είχε δημιουργηθεί με το άρθρο 10 Νόμου 3208/2003, στις περιπτώσεις που έχουν αναγνωριστεί δάση ως ιδιωτικά σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος (αμετάκλητη δικαστική απόφαση, παραχώρηση κατά κυριότητα από το Δημόσιο σε τρίτους κλ.π.) ως προς το τι ισχύει για τις εντός αυτών χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις. 
 
Παράλληλα με την άρση αυτής της αμφισβήτησης, με το άρθρο 55 του Νόμου 4030/11 τέθηκε το τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου και για τις βραχώδεις εκτάσεις.
Κατά συνέπεια με την διάταξη αυτή όχι μόνο δεν απεμπολείται το τεκμήριο του Δημοσίου από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, αλλά για πρώτη φορά επεκτείνεται το τεκμήριο αυτό και για τις βραχώδεις εκτάσεις διασφαλίζοντας ακόμη περισσότερο τη δημόσια περιουσία. Τα κριτήρια αναγνώρισης ως ιδιωτικών των δασών, δασικών, χορτολιβαδικών και βραχωδών εκτάσεων είναι πλέον τα ίδια.

Η έκταση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας είναι δημόσια χορτολιβαδική και δεν έχει αναγνωριστεί ως ιδιωτική με ένα εκ των νομίμων τρόπων. Μάλιστα έχει υποβληθεί και πρωτόκολλο μηνύσεως από το δασαρχείο Πόρου κατά φερόμενων ιδιοκτητών για παράνομη σύνταξη συμβολαίων επί δημόσιας χορτολιβαδικής έκτασης".


Τι απαντά το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαστρεβλώνει την αλήθεια και επιχειρεί με δικολαβίστικου τύπου απαντήσεις να αμβλύνει τις εντυπώσεις από μια εις βάρος του αποκάλυψη (έπειτα απ' αυτήν της Express Service) που τον αφήνει εκτεθειμένο και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την απόφαση αποποίησης δημόσιας δασικής έκτασης, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος σε επιχειρηματικά συμφέροντα για ιδιοποίηση κρατικών γαιών. 
 
Δίχως να πει λέξη για το νομικό χειρισμό εκ μέρους της τέως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικής φίλης του κυρίας Γλυκερίας Σιούτη στην επίμαχη υπόθεση αποποίησης του Δημοσίου χορτολιβαδικής έκτασης στις Σπέτσες, αλλά και την σαφή τροπολογία όπου με την υπογραφή του το Κράτος αποποιείται τα δικαιώματα του στη σχετική περιοχή (σχετικό έγγραφο μπορείτε να δείτε στο δημοσίευμα της εφημερίδας) ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλά για "εφεύρημα της εφημερίδας, που αφορά στην υποτιθέμενη παραχώρηση δασικής έκτασης σε εφοπλιστή".

Βέβαια ο ΥΠΕΚΑ μιλά για νόμο που ρυθμίζει θέματα χορτολιβαδικών εκτάσεων στο Ν 4030/11. Δεν λέει πως αυτή ήταν μια τροπολογία από τις ...γνωστές, που "όλως τυχαίως" τοποθετούνται σε άσχετο νόμο και που διευκολύνουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις υπέρ τρίτων. Γιατί άραγε ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μας εξηγεί πως σε έναν νόμο για τη δόμηση, θέτει θέμα χορτολιβαδικών εκτάσεων; 
 
Τί σχέση έχει με το νόμο 4030 η εν λόγω τροπολογία; Μπορεί άραγε αυτή η τροπολογία ή όχι να δημιουργήσει την κερκόπορτα διεκδίκησης χιλιάδων κρατικών δασικών εκτάσεων ανά τη χώρα από ιδιώτες και ισχυρά συμφέροντα; Κι αν όλα τα έχει πράξει ορθά ο ΥΠΕΚΑ τότε γιατί σήμερα η κοινωνία των Σπετσών είναι ανάστατη;  Αφού όλα τα έχει πράξει σωστά ο κ. Παπακωνσταντίνου γιατί υπάρχει τέτοια αντίθεση στις παρεμβάσεις του Δασάρχη Πόρου κ. Καλπαξίδη και στις παρεμβάσεις του υπουργού; 
 
Είναι δυνατό ο Δασάρχης να ζητά προκαταρκτική έρευνα στις 2/11/2011 και 23 ημέρες μετά το ΥΠΕΚΑ τυχαίως (;;;) να δίνει λύση υπέρ όσων το Δασαρχείο καταδιώκει; Είναι δυνατό να μιλάνε όλοι στο νησί του Αργοσαρωνικού για μια γνωστή σκανδαλώδη υπόθεση και το υπουργείο με τροπολογία να δικαιώνει έμμεσα τους παραβάτες; Τυχαίο και το γεγονός πως δικηγόρος των τριών off shore εταιρειών ήταν η τέως σύμβουλος στο Μαξίμου κυρία Σιούτη;

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει υπογράψει κάτι εντελώς διαφορετικό, στην απάντηση του ανατρέπει τον ίδιο του τον εαυτό. Τί λέει δηλαδή; Πως ενώ η τροπολογία που δημοσιεύσαμε -κι όλος ο κόσμος διάβασε - μιλά για αποποίηση της κυριότητας του δημοσίου από μια δασική έκταση και για αποχαρακτηρισμό της κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου "η έκταση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα έχει χαρακτηριστεί από το δασαρχείο ως χορτολιβαδική και κατά τεκμήριο δημόσια. 
 
Η έκταση αυτή σε καμία περίπτωση σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας δεν εμπίπτει στη ρύθμιση που έγινε με το άρθρο 55 του Νόμου 4030/2011" λέει ο ΥΠΕΚΑ. Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε σε τί αναφέρεται η ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ; Αν είναι όλα έτσι, γιατί το Δασαρχείο Πόρου αμέσως μετά την τροπολογία δέχθηκε ενοχλήσεις από εκπροσώπους του εφοπλιστή οι οποίοι ανά χείρας πήγαν με την τροπολογία και ζητούν "εφαρμογή του νόμου";

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός πως ο κ. Παπακωνσταντίνου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου έσπευσε να περάσει μια αμφισβητούμενη τροπολογία, είναι ενδεικτικό του ήθους και των επιδιώξεων του. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως ήδη ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί τηλεφωνήματα από τους κυβερνητικούς εταίρους (ΝΔ, ΛΑΟΣ) βάσει των οποίων καλείται να ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπακωνσταντίνου, πριν η χιονοστοιβάδα των αποκαλύψεων παρασύρει κι άλλο μια συμμαχική κυβέρνηση που δεν ευθύνεται για τις πράξεις, παραλείψεις και τοποθετήσεις ενός υπουργού της. 
 
 Δημήτρης Μαρκόπουλος
Ο Παπακωνσταντίνου "χάρισε" 20 στρέμματα δάσους σε εφοπλιστή

Πάνε να κουκουλώσουν το σκάνδαλο των Σπετσών

 
 
http://img.protothema.gr/6C65BA2F6D81952AFA430BBE1DE01629.jpg
 
Πιέσεις ώστε να συγκαλυφθεί το μείζονος ενδιαφέροντος σκάνδαλο της απώλειας κρατικής δασικής περιοχής στις Σπέτσες υπέρ εφοπλιστικών συμφερόντων ασκούνται από σήμερα το πρωί εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr, εσπευσμένα κλήθηκε από την Γραμματεία Δασών ο Δασάρχης Πόρου κ. Καλπαξίδης, ο άνθρωπος δηλαδή που αποκάλυψε με τις θεσμικές του παρεμβάσεις και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των υπαιτίων, το οικολογικό έγκλημα που επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρούν.

Πιο συγκεκριμένα, με την υπόθεση ασχολήθηκε σήμερα το πρωί και ο Περιφερειάρχης κ. Λιακόπουλος με τον γραμματέα του κ. Άνδρο (γνωστός για τις φιλικές του σχέσεις με τον ελεγχόμενο για κακουργήματα πρώην Δασάρχη κ. Κόκκα) ενώ έντονη υπήρξε η δυσφορία από τη μεριά της αντιπολίτευσης αλλά και συμπολιτευόμενων βουλευτών που βλέπουν την ανεξέλεγκτη δράση συναδέλφων τους υπέρ συμφερόντων.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής είχαμε με τον κ. Καλπαξίδη πληροφορηθήκαμε το σκανδαλώδες της υπόθεσης καθώς ο εν λόγω Δασάρχης είναι εκείνος που έχει ανασύρει από τα αρχεία σειρά  υποθέσεων του τέως Δασάρχη και εγκαλούμενου από τη Δικαιοσύνη κ. Δημήτρη Κόκκα. Μια από αυτές τις "περίεργες" υποθέσεις υπήρξε κι αυτή της έκτασης 20 στρεμμάτων στην περιοχή Λιανός Κάβος των Σπετσών. Μια υπόθεση στην οποία η τροπολογία Παπακωνσταντίνου πριν από δύο μήνες έδωσε νομικά ερείσματα για διεκδικήσεις εις βάρος του Δημοσίου.

Διαβάστε εδώ  όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το πώς χαρίστηκαν 20 στρέμματα δάσους σε γνωστό εφοπλιστή, οι εταιρείες, μάλιστα, του οποίου εκπροσωπήθηκαν στη συγκεκριμένη υπόθεση από την δικηγόρο κ. Γλυκερία Σιούτη, πρώην νομική σύμβουλο του Γιώργου παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε κάθε περίτπωση η γραμμή υπεράπισης του κ. Παπακωνσταντίνου ως προς την τροπολογία που πέρασε σε άσχετο νόμο, είναι πως "αυτή διασφάλιζε τη χαρτολιβαδική έκταση αντί να την αποδίδει σε ιδιώτες'. Μια απλή όμως και μόνη ανάγνωση πείθει πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη αλλά αντιθέτως παραιτούσε το Δημόσιο καθώς η τροπολογία συγκεκριμένα έγραφε "το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε δάση, εν γένει δασικές εκτάσεις και στις εκτάσεις των παραγράφων 6β και 6γ του άρθρου 3 του ν.998/1979".

  πηγή: Πρώτο Θέμα

Η Τζούλια στα χνάρια της πρωτοπόρας Τσιτσιολίνα!

http://www.akouseto.gr/wp-content/uploads/2010/07/tzoulia.jpg

Πως θα ονομάσει το κίνημά της η Τζούλια;

Επιτέλους!

Αρκετά μας είχαν οι πολιτικοί της μνημονιακής πολιτικής στα τέσσερα, τώρα εμφανίζεται πολιτικός που αρέσκεται η ίδια σε αυτήν την ευχάριστη ιδεολογική στάση.

Τζούλια το όνομα του μελλοντικού πολιτικού σχηματισμού, Αλεξανδράτου το περιεχόμενο της φιλοσοφίας της, να το εκτυφλωτικό αστέρι που περιμέναμε δυό ολόκληρα χρόνια να ανατείλει στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα.

Βάζει υποψηφιότητα για την Βουλή η γνωστή Αρμαγεδδών του καλλιτεχνικού πατινάζ στο μπάνιο, άν μάλιστα ξεπεράσει τον σκόπελο των 3% μπορεί να ανοίξει και...σαμπάνιες. Στην χειρότερη περίπτωση τις κρατάει και κλειστές...

Πάντως με τόσο μεγάλο πλήθος θαυμαστών προβλέπεται να ξυρίσει...εεεε να σαρώσει τα ποσοστά.

Σύμφωνα με σχεδόν σίγουρες φήμες η...αχανής νεαρή πολιτικός θα ονομάσει το νεοσυσταθέν κίνημά της, συμβολικά, τιμής ένεκεν αλλά και για να στηρίξει τα ελληνικά αφρώδη σαμπανιζέ προϊόντα, "ΚΑΪΡ".

Προγνωστικά του βραχόκηπου; Με την μαλακία που δέρνει ένα μεγάλο μέρος αυτού του λαού, όχι την Τζούλια, την Διαμαντοπούλου βλέπω να βγάζουνε βουλευτή!

Τι; Την βγάλανε ήδη; Ε, είδατε;

ΝΔ: Κάνει κρύο και δεν πρέπει να κόβουμε τα ρεύματα του κόσμου...


 
Kälte


Κρύο πολύ στην χώρα, ευτυχώς που υπάρχει η ΝΔ και μας ζεσταίνει. Ο κυβερνητικός και μη εκπρόσωπος του κόμματος του Σαμαρά, ο αξιαγάπητος κος Μιχελάκης, έκανε σήμερα ιδιαίτερα ζεστές δηλώσεις, διαβάστε τις προσεκτικά αλλά προσέξτε μη καείτε:

«Την ώρα που -σε πολλές περιοχές της χώρας- επικρατεί πολικό ψύχος, οι συναρμόδιοι υπουργοί επιμένουν στην απόφασή τους να κόψουν το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά, που δεν μπορούν να πληρώσουν το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα. 

Αγνοούν ακόμη και την Ευρωπαϊκή Οδηγία που -όπως πρόσφατα επεσήμανε και ο αρμόδιος Επίτροπος- υποχρεώνει τα κράτη – μέλη να μην εξαρτούν το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τις φορολογικές υποχρεώσεις και τους επιβάλλει να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές. 

Αγνοούν, προπάντων, τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά και, αντί να αναλάβουν πρωτοβουλίες διόρθωσης των αποφάσεών τους, αποδεικνύουν πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία».

Ξέχασε μόνο να μας πει ο κος Μιχελάκης, ότι τα έχει πάρει λόγω ψύχους και κοινωνικής αδικίας στο κρανίο η ΝΔ  και εγκαταλείπει άρον άρον την τρόϊκα της κυβέρνησης της τρόϊκας. 

Ή ακόμα όχι, κύριε Μιχελάκη;

 

Έρχονται οι ράμπο της ΔΕΗ;

http://db3.stb.s-msn.com/i/37/668026C2FF57497F041331B5478DA.jpg



Κουΐζ:

Σε ποιό μέρος του κόσμου πληρώνει ο πολίτης τον λογαριασμό ηλεκτρικού, αλλά μπορεί να του κόψουν παρ΄όλα αυτά το ρεύμα;

Απάντηση:

Εκεί που καλούνται 9.500.000 πολίτες να πληρώσουν και έναν ειδικό φόρο με τον λογαριασμό ρεύματος και αν δεν τον πληρώσουν...ξεπληρώνεται και το μέρος του λογαριασμού που είναι ήδη πληρωμένο, άρα κόβεται το ρεύμα. Αυτή η χώρα είναι κατά 99,99% η Ελλάδα.

Θολό σημείο της -κατά τα άλλα ιδιαίτερα φωτεινής λάμψης πολιτισμού- υπόθεσης είναι η περίπτωση ΜΗ πληρωμής του καθαυτού λογαριασμού ρεύματος, ή ακόμα πιό "ωχ" η Μη Πληρωμή stereo, ούτε ρεύμα, ούτε χαράτσι δηλαδή. Εδώ η επιστήμη συναντάται μεν με την πολιτική, αδυνατεί όμως να δώσει ιδιαίτερα φωτεινές λύσεις. Τα διλήμματα είναι εμφανή: Ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε. Στάνταρ δίλημμα το οποίο δεν χρησιμεύει στην ειδική ηλεκτρική μας περίπτωση, άρα το αφήνουμε. 

Τι γίνεται, αν πληρωθεί το χαράτσι, αλλά όχι το ρεύμα; Δύσκολη ερώτηση! Με την λογική του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία όταν δεν πληρώνεται ο λογαριασμός άλφα, κόβεις το βήτα, θα έπρεπε να κοπεί το χαράτσι. Λέτε; Και τι γίνεται με αυτούς που παραμένουν ...ανέκδοτοι και δεν πληρώνουν ούτε τόνα ούτε τ΄άλλο; Τι να πρωτοκόψεις σε τούτη την περίπτωση; Δυό φορές το φως; Από μία φως και χαράτσι; Το φως και να τους σβήσεις το καντήλι στο εικόνισμα; Ή εδώ δεν κόβεις πιά ρεύμα, αλλά το...υγραίνεις το ανέκδοτο και κόβεις το νερό; Πολύ δύσκολη, μη πω...ρευστή νομοθεσία...

Αλλά ας γυρίσουμε στην αρχική μας ερώτηση. Δεν είπαμε ποιά είναι αυτή η χώρα ακριβώς. Μιά μικρή βοήθεια ακόμα; Εντάξει: Αυτή στην οποία πληρώνουν το εν λόγω χαράτσι στο άψε σβήσε και πατείς με πατώσε  "δώσε και σε μένα μπάρμπα" 5.500.000 ηρωικοί πολίτες! Άρα 1.000.000% Ελλάδα!

Τέρμα τα κουΐζ και μέσα τα κεφάλια για τα 4.000.000 των πολιτών, που είτε δεν έχουν να πληρώσουν, είτε δεν είναι μαλάκες και έχουν πετάξει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στον κάλαθο απορριμάτων. Μέσα τα κεφάλια, γιατί έβαλαν μπροστά οι άξιοι δικομματικοδίαιτοι ηλεκτρολόγοι-εφοριακοί της ΔΕΗ με το κόψιμο του ρεύματος για τον θρίαμβο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ευνομίας και του δέκατου τρίτου δρόμου προς τον σοσιαλισμό.

Εδώ θα έχουμε καλό φραμπαλά και να δούμε μέχρι που θα φτάσει ο τσαμπουκάς της ηλεκτρικής αυτής καρικατούρας. Δεν είναι μόνο οι πρασινολεχρίτες και τα σαπάκια της νουδού των κοψορευματικών συνεργείων της ΔΕΗ, δεν είναι οι πριβέ εταιρείες αντιρευματικών μπράβων, είναι και κάτι ζωχάδες παππούδες που δεν καταλαβαίνουνε Θεό, είναι κάτι κυρά Μαρίες με μιά γλώσσα να, κάτι παιδάκια του Π.Α.Μ.Ε, δώστους υποκατάστημα της ΔΕΗ και πάρε τους την ψυχή, κάτι νευρικοί, κάτι παράξενοι, κάτι Συριζαίοι με ή χωρίς γιαούρτια, κάτι καρδαμωμένοι τσαντίλες αντιεξουσιαστές, κάτι κερατωμένοι σύζυγοι που περιμένουν να ξεσπάσουνε...

Αλλά η καλή πλάκα θα γίνει στις εκλογές. Εκεί που θα του την πέσουν τα ξεφτυλιζέ των πασόκ/νουδού/στόκ.ος του ηλεκτροχαρατσοχτυπημένου πολίτη, δώσε μας ψήφο να σε σώσουμε μπάρμπα. Και να δεις τι είναι πιό βαρύ: Να σου κόβουν το ρεύμα ή να σου κόβουν τον κώλο;

Έβγαλε από την Ευρωζώνη την Ελλάδα η Standard & Poor´s!

http://tiburski.de/cybernautenshop/virtuelle_schule/dfu/wurfbewegungen/paul_kanone.gif



Φάγαμε ξύλο, αλλά μας ρίξανε κι΄όλας!....

Κάπου εκεί βρισκόμαστε σήμερα, και αν δεν έχουμε ακόμα φτάσει, πλησιάζουμε ολοταχώς. Κάτι τα ζόρια που τραβάει το PSI, κάτι η απόλυτη κατρακύλα της οικονομίας, κάτι ο ξερόβηχας του ΔΝΤ, που παράτησε την ελληνική κυβέρνηση να συζητάει το θέμα με τον εαυτό της, κάτι ο διεθνής τύπος που οργιάζει, έρχεται σήμερα και η ατρόμητη Standard & Poor´s και δημοσιεύει μιά λίστα με 16 κράτη της Ευρωζώνης και δένει το γλυκό και μαντέψτε ποιά είναι η δέκατη έβδομη που λείπει!

Πιάνει τρέμουλο τα ευρωπαϊκά κανάλια, βουτάνε τα τηλέφωνα και του παίρνουν του μπουρδέλου αξιολόγησης παραμάζωμα τις γραμμές:

Ρε σεις, βγήκε η Γιουνανία από την Ευρωζώνη;
--Μπα, την βγάλαμε εμείς.
Γιατί ρε σεις σκατόψυχοι;
--Έτσι για να σπάμε πλάκα.
Α, ωραία...

Ξέρει η Standard & Poor´s τι κάνει φυσικά. Οπότε δεν χρειάζεται αμφιβολία: Και μας πηδάνε, και θα μας δείρουνε. Δώρον άδωρον κάθε ευρώ που ακουμπάμε για τους δανειστές.

Α, και όλοι όσοι έχουν καΐλα να σκάσουνε οπωσδήποτε το χαράτσι ιδιοκτησίας και όλα τα άλλα χαράτσια, μπορούνε να προσέλθουν στα υποκαταστήματα των τοπικών Εφοριών και της ΔΕΗ. Δωρεές συντάξεων για την σωτηρία της πατρίδας στο υπουργείο οικονομικών. 

Καλή σας βδομάδα...

Τρόϊκα/γσεε/αδεδυ/σεβ: Να περάσει ο ιδιωτικός τομέψ παρακαλώ!

Mειώσεις μισθών με τέσσερις κινήσεις

 Κουλουράκια, αβρότητες, χαχαχά και χαχαχού, να και κάτι...κοινωνικοί εταίροι που σίγουρα παίζανε...σφαλιάρες στον στρατό.

Χαρούλες ο εργατοπατεροκοπρίτης του κυβερνητικοσυνδικαλιστοκογαβγάβ της πασκε/γσεε, Παναγόπουλος, σίγουρα σε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα της...αιματηρής μάχης που δίνει για την νίκη του...ιστορικού υλισμού. Καλά περνάνε, παρόλη την...ταξική βία, και τα άλλα παιδιά, σεβ και αδεδύ και το κακό συναπάντημα που λέει ο λόγος. Και γιατί να μη περνάνε;

Έρχεται σήμερα η τρόϊκα πάλι και πρέπει να την "κατευοδώσουν" με κάτι ψωρομειωσούλες των μισθών των κλαδικών συμβάσεων. Όχι τίποτα δραματικά πράγματα, να έτσι ένα ελαφρό κουρεματάκι για...καθάρισμα του σβέρκου και γύρω απ΄τ΄αφτιά. 

Μη φοβουσούσαστε αγαπητοί μικρομεσαίοι, τώνε μεσαιομεγάλωνε τα μιστά θα περικόψουμε δια την σωτηρίαν όλων των εμπλεκομένων και δια τον θρίαμβον της ανταγωνιστικότητας που θα είχε η ελληνική οικονομία, αν υπήρχε οικονομία, μας τιτιβίζει από τις επάλξεις του...άπαρτου κάστρου της η εργατομάνα γεσεέ.

Να "συγυρίσουνε" τον ιδιωτικός τομέψ, θέλουνε αυτή τη φορά οι αξιαγάπητες κοινωνικές εταίρες και ανάθεμα σ΄εκείνον τον μορφωμένο που εμπνεύστηκε αυτόν τον χαρακτηρισμό και πήγε χαράμι το αυθεντικό λαϊκό "πουτάνες της πιάτσας" που ίσχυε μέχρι τότε. Ακούστε διαδρομή η σωτηρία, να δείτε πως γίνονται οι διαδρομές στα τέσσερα:

--Πλαφόν sε 13ο και 14ο μισθό. Τι πα να πει πλαφόν; Ότι σου μασάει ο καθίκης όλα όσα υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ στο δώρο Χριστουγέννων και όλα όσα είναι πάνω από 750 ευρά από τα δώρα Πάσχα και Αδείας. Αυτό το λένε πλαφόν, άλλο λένε ληστεία, μη τα μπερδέψετε.

--Αύξηση της ελαστικής, πλαστικής, καουτσουκικής, σελοφανικής, μουσαμαδικής και όλων των άλλων ευέλικτων, ευκίνητων, ευάρεων και ευκοίλιων μορφών εργασίας, που εκπληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να έχει το αφεντικό τον βούρδουλα στο χέρι και ο εργαζόμενος τον πούλο.

--Αυξήσεις και ωριμάνσεις είπατε; Ξεχάστε τις! Τέρμα οι νωπές, τέρμα οι ελαφρά παγωμένες, κατάψυξη στους 5 μείον, κόκκαλο! Τι, τις προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας; Ποιά; Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας; Χαχαχαχαχαχαχαχα! Αυτή, που λέει ο Παναγόπουλος, ότι είναι "αδιαπραγμάτευτη"; Χαχαχαχαχαχαχα!

--Στρώσιμο στις κουφάλες τις κλαδικές συμβάσεις, όταν αυτές...κουνιούνται στην εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Δελαδής, είναι μάγκας και μπρατσωμένος ο κλάδος και κονομάει παραπάνω από ότι προβλέπει η εθνική συλλογική, ε να του κόψουμε την μαγκιά! Τόση σωτηρία δηλαδή!

--Μείωση του κατώτερου μισθού των 751 ευρώ. Τόχει αμανάτι η τρόϊκα, να σώσει κάθε έναν που αναγκάζεται να κερδίζει πάνω από 751 ευρώ το μήνα. Πολλά, λέει, τι πολλά, χρήμα με τη σέσουλα λέμε εμείς. Μάγκες, αν δεν επενέβει ο...Παναγόπουλος, την κάτσαμε! 

Ξύπνα μαλάκα!