18/1/12

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για επιχειρήσεις που χρωστάνε Φ.Π.Α

 http://einestages.spiegel.de/hund-images/2008/01/06/9/85c2d63ab0fae9fb327862c411c5cc75_image_document_large_featured_borderless.jpg

Αδικίες που υπάρχουν σε τούτονα τον τόπο!

Πιάκανε ένα παιδάκι επιχειρηματία από τα Γιανιτσά, καλή πόλη, για κάτι ψιλοζόρια που τράβαγε ο άνθρωπος με τον ρουφιάνο τον Φ.Π.Α, κακοχρόνο νάχει, ο φιπιάς δηλαδή. 

Ούτε 136.437 ευρώ δεν είχε παρακρατήσει ο Χριστιανός, 136.436 ευρώ γιά την ακρίβεια "όφειλε" μόνο στο Δημόσιο, και αντί να τον στηρίξουν που χρωστάει και κάποιος στο Δημόσιο την στιγμή που το Δημόσιο χρωστάει σε όλους τους άλλους, τον κάνανε καροτσάκι για να τα σκάσει.

Ε, τους έσκασε ένα πεντοχίλιαρο εγγύηση, να πιεί ο Κράτος κάνα καφέ και τον αφήκανε να κάνει τη δουλειά του τον άθρωπο. Φυσικά άμα ρωτήσεις το νόμο, θα σου πει περί αδίκημα περιωπής και περί κακούργημα ίσαμε πέντε καντάρια πράμα και χώστονα τον πούστη από 5 μέχρι 20 χρονάκια μέσα, να βλέπει όξω, αλλά δεν τον ρωτάς εσύ, μαλάκας είσαι να τον ρωτήσεις;

Εδώ εξαφανίστηκαν εκατοντάδες δις και δεν άνοιξε μυτούλα ρε σεις, και την επιχείρηση από τα Γιανιτσά, καλή πόλη, το είπα; α το είπα, τραβολογάνε προς πλερωματική της ανάγκη οι άθλιοι! Μεγάλη αδικία.

Να του επιστρέψουν το πεντοχίλιαρο αμέσως παρακαλώ! Και μετά να τον τιμωρήσουν αν θέλουν παραδειγματικά, όπως τιμώρησαν και την Siemens....

Καπετάν Φραντσέσκο: Πολύ άτυχος, δεν ξαναπαίζει λότο, λέει!

http://www.chiemgau-online.de/cms_media/module_bi/3693/1846558_0_gross_onlineBild.jpg

Και όμως, υπάρχει γέλιο και εκτός Ελλάδας! Απίστευτο αλλά αληθινό! Λίγο μακάβριο μεν, στην περίπτωση της τραγωδίας του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου, αλλά έχει γίνει τόσο σπάνιο το χαμόγελο στην εποχή της Ακρίδας των Τραπεζών, που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κάποια ευκαιρία.

Τι έγινε; Να κάτι που συνήθως γίνεται στην Ελλάδα, τι συνήθως, πάντα και μόνο στην Ελλάδα: Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του, υπήρξε "ατυχία", γκαντεμιά, η κακιά ώρα δηλαδή και επήλθε το μοιραίο. Ότι...έπαθε ο γίγαντας ιταλός πλοίαρχος και οι αξιωματικοί του δηλαδή. Ήθελε να παλαίψει με τα άγρια κύμματα και να φουντάρει περήφανος και τελευταίος στα ανήμερα βάθη της παραλίας της νήσου Τζίλιο, δεκαπέντε οργυές από τον φλοίσβο, αλλά...γλύστρισε και έπεσε έξω από το πλοίο, είπε ο καπετάν Φραντσέσκο!

Και για να συλλάβετε το μέγεθος της γκαντεμιάς, δεν έπεσε ο άνθρωπος πάνω σε κάνα βράχο, να γίνει αλοιφή, ή στο άγριο πέλαγος, να γίνει μούσκεμα, ν΄αρπάξει καμμιά πνευμονία, να τον χάσουμε πάνω στο άνθος της πλοιαρχικής του καριέρας, αλλά μέσα σε μιά....σωστική λέμβο! Και γαμώ τις σατανικές γκαντεμιές!

Και σαν να μην έφτανε αυτή η διαβολική σύμπτωση, γλυστράνε μετά από αυτόν και οι υπόλοιποι αξιωματικοί και πέφτουν, μαντέψτε που; Όχι μαντέψτε ρε!

Αθάνατη Ελλάδα, ε; Τι δουλειά έχει με την Ελλάδα; Μιλάω για αθάνατη Ελλάδα επειδή σκέφτηκα τι θα γινότανε, αν το συμβάν είχε γίνει στον τόπο μας. Που έγινε κι΄όλας. Τι ζούμε εδώ και δύο χρόνια δηλαδή; Δεν το φούνταραν το εθνικό σαπιοκάραβο πάνω στα τραπεζόβραχα και πάνε να την κάνουνε σφυρίζοντας αδιάφορα με ελαφρά πηδηματάκια κυβερνησυνεργασίως;

Και όχι μόνο σκόνταψαν και έπεσαν στο απυρόβλητο, αλλά να δείτε που θα μας βάλουν να πληρώσουμε και καθαριστήριο γιατί ψιλολερώθηκε στο πέσιμο το κοστούμι τους.

Παρενέβει ο Αντρέας! Ευρέθει πάπυρος-σουξέ!



Απίστευτη είδηση από το Πρώτο Νεκροταφείο!

Κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης του τάφου/μνημείου του ιδρυτή του πασόκ, πολλάκις σύζυγου της Μιμής και αξέχαστου πρωθυπουργού της Ελλάδας, συγνώμη, ανάποδα, Ανδρέα Παπανδρέου, ανευρέθει χειρόγραφος πάπυρος με παράφραση των στίχων γνωστού άσματος του Σταμάτη Κόκκοτα, ο οποίος προέρχεται -σύμφωνα με γραφολόγους ειδικούς- από την χήρα του αείμνηστου πολιτικού. Ή από την χείρα;...

Δεν χωράει αμφιβολία: Το πιστεύουμε-δεν το πιστεύουμε, πρόκειται για μήνυμα του δόλιου πατέρα από το υπερπέραν! Πως το δικαιολογεί αυτό η επιστήμη; Δεν το δικαιολογεί, το ζμπρώχνει απλά μπροστά, γιατί είναι σαφώς δυσκολότερο να το τραβάει σαν ζόρι.

Ο εν λόγω πάπυρος μεταφέρθει στα γραφεία του κώματος, όπου σκόρπισε στις άτακτες γραμμές των εναποναμεί...των αναπομένα....ειναπειμόνα...εεε των ολίγων που απόμειναν ρίγη ενθουσιασμού. Παλιοί φίλοι και συναγωνιστές του Αντρέα δεν προλάβαιναν να βγάζουν με τις αντλίες το νερό έξω, τόσο δάκρυ ο Λοβέρδος!

Μετά από προσεκτική ανάλυση του περιεχόμενου του πάπυρου ο επιτετραμένος με την εξήγηση του παράξενου αυτού σοσιαλιστικού εξωγήινου φαινόμενου, κύριος Χρυσοχοΐδης, έκανε τρεις βαρύγδουπες όσο και συνταρακτικές δηλώσεις:

Πρώτον, ότι όντως η πολιτική λιτότητας που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου και που στήριξε ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης, ήταν καταστροφή για την οικονομία, αλλά αυτός ο ίδιος την στήριζε σε άλλα τμήματά τας, τα οποία δεν καταστρέφανε γενικά, και ότι μη βλέπουν οι άλλοι που στηρίζει τώρα την ίδια πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου, γιατί μόνο τα ΠΑΠΑ είναι τα κοινά σημεία των δύο κυβερνήσεων, και άλλο το ένα Παπά και άλλο το άλλο, μη λέμε παπαριές και τα μπερδεύουμε.

Δεύτερον, ο πάπυρος που ενευρέθει εντός του τάφου του Πατρός, εμπεριέχει ένα σαφέστατο μύνημα προς τον Ιόν. (Τον ρόλον του -μάλλον μη- αγίου Πνεύματος καλείται να παίξει με παταγώδη αποτυχία το IQ του υιού).

Τρίτον, δεν έχει. Ως γνωστόν τα τρίτα (και επί τω πλείστον μακρύτερα) έχουν καταναλωθεί όλα από τον γίγαντα λαό...

Προχωράμε στην άνευ όρων και άνευ προηγουμένου δημοσίευση του περιεχόμενου του πατρικού πάπυρου προς τον αξιαγάπητο κανακάρη του. Τίτλος "Γιέ μου, Γιωργάκη". Μουσική: Απόστολος Καλδάρας. Πρώτη εκτέλεση: Σταμάτης Κόκκοτας. Στίχοι Α: Λευτέρης Παπαδόπουλος. Στίχοι Β: Ανδρέας Παπανδρέου μέσω του μέντιουμ Βραχόκηπος.


ΓΙΕ ΜΟΥ (Γιωργάκη)



Γιε μου, είν’ ο πόνος μου αβάσταχτος καλέ μου
που σε βλέπω να τρως σκόνη Βενιζέλου
σαν απλό μέλος στο κόμμα να γυρνάς


Γιε μου, δεν τον άκουσες τον δόλιο σου πατέρα
μη στριμώχνεις ρε τον κόσμο στη γαλέρα
κι εσύ κάποτε κουπί θε να τραβάς


Γιε μου, τι κάνει ο Μπένυ, πε μου
μην τον είδες χορτασμένο
ή είναι ακόμα σα παιδί ξελιγωμένο
μόνο μπούργκερ, μόνο πίτες κι΄αστακό


Γιε μου, σε στολίζουν, άει γαμάσου
ευτυχώς έχεις στο σπίτι τη μαμά σου
γιε μου, γιε μου, πώς πονώ


Γιε μου, είν’ οι Πάγκαλοι αχόρταγοι καλέ μου
Μέρκελ Σαρκοζύ είν΄αγγέλοι του πολέμου
Δημοψήφισμα μονάχα όταν ζητάς


Γιε μου, το λεφτά υπάρχουν σ΄έκαψε καλέ  μου
ως κι οι φίλοι σου χαρήκανε, Θεέ μου
που πάει για πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Standard & Poor΄s/Fitch: Κανόνι σίγουρα το Ελλάντα!

http://www.zasmejse.cz/soubory/855953383884efa13614e74a217f5d99.jpg

Μπαμπά, τι είναι αυτό το "χρεωκοπία";


Μη τους πιάσει όρεξη για...τραγούδι τους -γνωστούς για τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες- οίκους αξιολόγησης, Standard & Poor´s και Fitch! Έτσι, αφού το ζόρι που τράβαγαν γιά έντεχνη αντιμετώπιση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος ήταν τόσο μεγάλο, αποφάσισαν να σαρώσουν με ένα υπέροχο ντουετάκι όλα τα τσαρτς.

Τίτλος της μεγάλης κοινής επιτυχίας τους (που τα σπάει καθημερινά σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου) "Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει".

Οι υπέυθυνοι των δυο συγκροτημάτων προέβησαν σε δηλώσεις σε Bloomberg και Reuters, στις οποίες διατράνωσαν την πεποίθησή τους, ότι το ελληνικό κανόνι είναι τόσο σίγουρο, όπως το Αμήν στην εκκλησία και πως το μοιραίο θα επέλθει στις 20 Μαρτίου, όταν η Ελλάδα θα κληθεί να εξοφλήσει ομόλογο αξίας 14,5 δις ευρώ.

Λέτε να μην έχουμε ούτε για να κάνουμε παρέλαση;