6/2/12

Μέρκελ -Σαρκοζύ: προτείνουν τη δημιουργία «κλειστού λογαριασμού» για τη χώρα μας (αναδημοσίευση)

Μέρκελ -Σαρκοζύ: προτείνουν τη δημιουργία «κλειστού λογαριασμού» για τη χώρα μας




Να κατατίθενται σε δεσμευμένο λογαριασμό οι τόκοι για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους πρότειναν σήμερα, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

«Ο Γάλλος πρόεδρος και εγώ», είπε η καγκελάριος, «θεωρούμε ότι οι τόκοι για την αποπληρωμή του χρέους θα πρέπει να καταβληθούν σε δεσμευμένο λογαριασμό, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα αυτά θα είναι μονίμως διαθέσιμα» δήλωσε και πρόσθεσε:
«Δεν θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία εάν οι προτάσεις της Τρόικας δεν εφαρμοστούν, οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι, ο χρόνος πιέζει πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα και δεν καταλαβαίνω ποιο το όφελος των καθυστερήσεων».

Ερωτηθείς πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί ο Νικολά Σαρκοζί απάντησε: «Η κ. Μέρκελ και εγώ πιστεύουμε ότι ποτέ άλλοτε τα στοιχεία δεν ήταν τόσο κοντά για την κατάληξη σε μια συμφωνία. Τόσο για τους ιδιώτες πιστωτές όσο και για τους δημόσιους πιστωτές. Ποτέ δεν είμαστε τόσο κοντά για μια συμφωνία και η καγκελάριος έχει δίκιο που λέει ότι θα πρέπει να καταλήξουμε. Κατά δεύτερο λόγο, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία.

«Εργαζόμαστε μήνες για αυτή τη συμφωνία και δεν είμαστε σήμερα εδώ για να αποδεχθούμε μια αποτυχία. Τη θέλουμε αυτήν την συμφωνία. Με την ίδια ένταση όμως λέμε, ότι η ελληνική ηγεσία έχει ορισμένες δεσμεύσεις που με σχολαστικότητα θα πρέπει να τις σεβαστεί. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εργάζεται υπό δύσκολες συνθήκες και εάν υπάρχει ένα παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι το παράδειγμα του Ιταλού κ. Μάριο Μόντι που πετυχαίνει αξιόλογα αποτελέσματα. Είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Εμείς θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας, τώρα επαφίεται στα δύο κόμματα, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ευρώπη είναι ένας χώρος όπου ο καθένας έχει δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις».

Παίρνοντας το λόγο η καγκελάριος υπογράμμισε ότι συμφωνεί απόλυτα με τον Νικολά Σαρκοζί και πρόσθεσε: «Να το πούμε ξεκάθαρα, και οι δύο θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, όμως δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα εάν δεν καταλήξει [σε συμφωνία] με την Τρόικα. Η θέση μας είναι κοινή και όλη η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε γνώμη» κατέληξε η καγκελάριος.

πηγή: smartpost

Νέα βόμβα - Δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο. Έρχονται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών! (αναδημοσίευση)

νέα βόμβα - δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο...

Έρχονται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών!

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών προκειμένου να μην θιγεί το καθεστώς των μόνιμων καθηγητών φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση έπειτα από τις πιέσεις της Τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίεςε κτιμάται ότι θα αποκρυσταλλωθούν σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην διακοπή της συνεργασίας που είχε το δημόσιο με χιλιάδες ωρομισθίους και αναπληρωτές καθηγητές προκειμένου να εξορθολογισει το κόστος του κρατικού προϋπολογισμού.

Τις ώρες διδασκαλίες τις αναλαμβάνουν πλέον οι μόνιμοι καθηγητές. Έτσι για παράδειγμα εάν ένας μόνιμος καθηγητής δίδασκε 20 ώρες την εβδομάδα και ένας ωρομίσθιος άλλες 5 τότε με την κατάργηση της θέσης του ο μόνιμος θα διδάσκει και τις 25 ώρες χωρίς φυσικά επιπλέον χρήματα.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση μετά την απόφαση περί μείωσης του κατώτατου μισθού στα 600 ευρω (μικτά ) αναζητούν επιπλέον μέτρα που θα φέρουν επιπλέον έσοδα καθώς οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των χαμηλότερων εισφορών και του κρατικού προϋπολογισμού λόγω της χαμηλότερης φορολογίας θα είναι σημαντική.

"Πρέπει να εφεύρουμε μέτρα"

Κορυφαίος υπουργός έλεγε νωρίτερα ότι «άλλα μέτρα δεν υπάρχουν. Όμως πρέπει να τα εφεύρουμε». Η συνολική τρύπα είναι πέριξ των 3,3 δισ. ευρώ και είναι χαρακτηριστικό ότι, πέραν της πιθανής γενίκευσης της μείωσης του κατώτερου μισθού (διαβάστε εδώ σχετικά) η Τρόικα φέρεται να ζητάει τώρα περικοπές της τάξης του 20% στις κύριες συντάξεις!

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Δυο ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι
· να μειωθεί και άλλο το αφορολόγητο  όριο στα 3.000 εύρο αλλά εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό δεν θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα.
· Να περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και να κλείσουν οργανισμοί του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Ως την Κυριακή είχε αποφασιστεί μείωση δαπανών στην Υγεία κατά 1,1 δισ. ευρώ, 400 εκατ. ευρώ περικοπές στην Εθνική Άμυνα και εξοικονόμηση 440 εκατ. ευρώ από την περικοπή των επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ.

Άρα για να συμπληρωθούν τα μέτρα που φθάνουν το 1,5% του ΑΕΠ (περίπου 3,3 δισ. ευρώ), όπως ανέφερε και η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής, αναζητούνται μέσα λίγες ώρες μέτρα περικοπής δαπανών, άνω των 1,3 δισ. ευρώ.

Αύριο αναμένεται η συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου στη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
πηγή: Πρώτο Θέμα

Oι νεκροφόρες και ο Παπουτσής

http://i.auto-bild.de/ir_img/6/4/8/7/4/1/Intercar-BMW-LT-100-560x373-5bc8df8ab7930405.jpg

Υπερσύγχρονη νεκροφόρα τύπου ΔΙΑΣ.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/JapaneseHearse.JPG

Μοντέλλο "vrepethaneesuprwtakaisekhdeuoumeemeissanbasilia" Μόνο για αρχηγούς.

http://autopixx.de/bilder/103/pimped-leichenwagen.jpg


Μοντέλλο "Psofos",  με ανατροπή. Για φασττράκ κηδείες.

http://us.123rf.com/400wm/400/400/wysiwygfoto/wysiwygfoto1106/wysiwygfoto110600006/9658396-nederland-co--skelettes-reitet-wie-ein-passagier-in-einem-leichenwagen-w-hrend-einer-parade-gefroren.jpg

Μοντέλλο "Sale". Προϋπόθεση: Τον αφήνουμε πρώτα να σιτέψει λιγάκι

Είχαν όρεξη για πολιτιστικό event τα αφεντικά του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ, πασοκοτόμαρα Παπουτσής και Όθωνας, και ανηφορήσανε προς Θράκη μεριά γιά να περευρεθούν στα εγκαίνια του φράχτη του Έβρου, αυτής της περίφημης...ανθρωπιστικής ηλιαχτίδας που έστησε κατά το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων ο πράσινος σοσιαλισμός του κώλου.

Καλά περάσανε φυσικά οι άνθρωποι, θα τόχαμε μάθει αν τους είχε συμβεί κάτι και ψοφάγανε. Αλλά που τέτοια τύχη...

Η Αλεξανδρούπολη πάντως έδειξε τα αγνά της φιλοϋπουργικά συναισθήματα: Τέσσερεις υπερσύγχρονες νεκροφόρες ήταν παρατεταγμένες στον δρόμο των υπουργών σαν ένδειξη διαμαρτυρίας των τοπικών μπουτίκ ενταφιασμού "για την υπαγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων στην κατηγορία των πολυτελών ΙΧ και όχι σε αυτή των επαγγελματικών όπως ήταν μέχρι πέρσι, με αποτέλεσμα να εξακοντιστεί προς τα πάνω η δαπάνη για τα τέλη κυκλοφορίας." όπως γράφει το bloko.gr.

Σύμφωνα με φλου πληροφορίες έγινε πρόταση στους υπουργούς γιά δοκιμή των νεκροφόρων και των λοιπών υπηρεσιών των διαμαρτυρόμενων γραφείων τελετών και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Συγκεκριμένα προσωρινή ή διαρκείας ταφή τύπου "δύο κηδείες στην τιμή μίας" με δωρεάν νεκροψία και στέφανα πολλαπλών χρήσεων, ή έστω τεστ μεταφοράς μέσα στην κάσα της νεκροφόρας σε γραφικό κατηφορικό ορεινό δρόμο άνευ οδηγού και ότι βγει.

Οι υπουργοί το σκέφτηκαν, να μπούμε-να μην μπούμε; αλλά τελικά δεν μπήκανε και κακό του κεφαλιού μας. Πάντως στην πρόταση ενός ευρηματικού κορακιού, για υπουργική κηδεία σούπερ λουξ, δημοσία δαπάνη, και με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να δέρνουν δωρεάν τους παρευρισκόμενους τεθλιμένους πολιτικούς αντιπάλους ο κύριος Παπουτσής άρχισε να κλονίζεται, αλλά τελικά υπερίσχυσε η μαλακία της λογικής και δεν τσίμπησε.

Σώζει τώρα και τον κατώτατο μισθό η ΠΑ.ΝΟΥ.(κ)ΛΑ!

http://img.fotocommunity.com/images/Kunst-und-Kultur/Ritterspiele-Markttreiben/Pest-a23130373.jpg


Στα 20% σκοπεύουν να "σώσουν" τα σαπάκια της ΠΑ.ΝΟΥ.(κ)ΛΑ (πασόκ, νουδού, λάος) τον κατώτατο μισθό σύμφωνα με άφθονες σημερινές δημοσιεύσεις. Αυτό συνεπάγεται τρία χαμένα μηνιάτικα τον χρόνο, αλλά όπως λέει μιά γνωστή παροιμία του ΔΝΤ, μπροστά στην σωτηρία της πατρίδας (των άλλων τύφλα) νάχουν οι (ξένοι) μισθοί.

Μαζί με την μείωση-ορόσημο σωτηρίας του κατώτατου μισθού θα έχουμε την ευτυχία να παρακολουθήσουμε ανάλογη μείωση του μπαγάσικου επιδόματος ανεργίας κατά περίπου 100 ευρά! Έτσι ο ευτυχής άνεργος αυτής της υπέροχης χώρας θα λαμβάνει μηνιαίως 369 αντί 461 ευρώ! Το ερώτημα είναι, τι θα τα κάνουνε τόσα χρήματα οι πούστηδες;

Η ΠΑ.ΝΟΥ.(κ)ΛΑ θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα για την συνέχιση της σεμνής τελετής της σωτηρίας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του βραχόκηπου οι πρόεδροι του πατριδοσωστικού συνεργείου πρόκειται να παίξουν ξύλο για τα αποκλειστικά δικαιώματα σωσίματος της ΓΣΣΕ.

Μείωση του κατώτατου μισθού: Τι δίνει το Στοίχημα;

Προγνωστικά
 
 
ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ - ΜΗ ΜΕΙΩΣΗ
1          0,0000            ΕUR
X          0,0000             EUR 
2          100000000,00  EUR

Ο άσος και η ισοπαλία δεν δίνει ούτε λεπτό κέρδη, το διπλό μπορεί όμως να σε κάνει πλούσιο με μόνο ένα ευρώ! Τώρα με διαπραγματευτές τους Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζατέτοιο και Παπατράπεζα υπάρχει περίπτωση για μιαν εκτός έδρας νίκη; Μην το παίζετε παιδιά....
 

Καλώς τα δεχτήκαμε: Προς παράταση της συγκυβέρνησης; (Αναδημοσίευση)

Πληροφορίες ότι οι δανειστές αξιώνουν την παραμονή του Λ.Παπαδήμου μέχρι το 2013

Προς παράταση της συγκυβέρνησης;

web only
06/02/2012  12:31

 
 
Προσπάθεια να επιβάλλουν την αναβολή των εκλογών, τουλάχιστον για ένα χρόνο, καταβάλλουν σύμφωνα με πληροφορίες οι εταίροι και δανειστές της χώρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η γερμανική κυβέρνηση διακινεί πρόταση για μετάθεση των εκλογών το 2013 με το επιχείρημα ότι έτσι θα διασφαλιστεί το κλίμα πολιτικής σταθερότητας που απαιτείται προκειμένου να υλοποιηθεί η δανειακή σύμβαση και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που αξιώνει η τρόικα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσπαθούν να πείσουν τον Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στην παράταση του βίου της συγκυβέρνησης για έναν χρόνο. "Πως θα πάμε στις γειτονιές;" αναρωτιούνται στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επισημαίνουν ότι αν οι εθνικές εκλογές διεξαχθούν περί το Πάσχα την αποδοκιμασία των πολιτών θα εισπράξει σχεδόν "μονοπωλιακά" το ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη της ΝΔ δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες ότι οι δανειστές αξιώνουν να παραταθεί ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου.

  πηγή: Πρώτο Θέμα



Βαζελίνος: Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ήταν πολύ δύσκολη (ολόκληρη η δήλωση)

http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2011/11/venizelos5.jpg



«Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ήταν πολύ δύσκολη. (Δεν έβγαινε η γραμμή της Μέρκελ, του Σαρκοζύ είχε παράσιτα, είχε και βλάβη ο ντελιβεράς που θα έφερνε τις πίτσες και έβγαλα το απόγευμα μόνο με δώδεκα καλαμάκια πίτα. Με απόλα. Με έπαιρνε και κάθε τόσο ο Λοβέρδος και μου έλεγε "πρόεδρε σ΄αγαπάω μ΄ακούς;" Δράμα λέω. )

Υπάρχει μεγάλη αδημονία και μεγάλη πίεση των τριών θεσμών που συγκροτούν την τρόικα, (δώστα όλα εδώ και τώρα Μπέννυ....) αλλά και εκ μέρους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, το καθένα από τα οποία έχει τα δικά του κριτήρια, τα δικά του προβλήματα, τις δικές του προτεραιότητες.  (...αλλά εγώ να μη μασάω, έγινε της Ε.Ε! Μπορείτε να φανταστείτε τι πίεση μπορεί να ασκήσει ο πρωθυπουργός ενός Λουξεμβούργου ή μιάς Μάλτας; Και άμα ψιλοέχεις πιεσούλα ως άνθρωπος του χόντρους του ξυγκιού και της ευσιτίας, καταλαβαίνετε ότι δεν θέλει και πολύ για να κάνει μπαμ και να σε πάνε δημοσία δαπάνη Ά Νεκροταφείο και νά΄ρχεται στην κηδεία σου και ο Καραμανλής και να αποθεώνεται από την μάζα.)

Η απόσταση που χωρίζει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών από ένα αδιέξοδο που μπορεί να είναι και τυχαίο, (Πες ένα νούμερο! -Χίλια τριακόσια είκοσι πέντε. Μπίνγκο!) ή να οφείλεται σε παρεξήγηση, (Τολμάς και με αποκαλείς βόδι ρε παλιοτόμαρο; -Τον άλλο αντιπρόεδρο εννοούσα κύριε αντιπρόεδρε) είναι πάρα πολύ μικρή. Η γραμμή είναι πάρα πολύ λεπτή. Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. (Αυτό με το ξυράφι και την γραμμή δεν πρέπει να παρεξηγηθεί. Αλοίμονο τώρα άμα τραβάγανε και οι υπουργοί μυτιές, δεν πάει. Καλά, για τον Χρυσοχοΐδη δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο, μάλλον να παίρνει τίποτα ληγμένα τον έχω). Διεξάγουμε, με επίκεντρο (σε πόσο βάθος δεν γνωρίζω) εδώ το Υπουργείο των Οικονομικών, μια πάρα πολύ σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση. (Μας ζητάνε 10, τους αντιπροτείνουμε 9,5, επιμένουνε στα 10, τα παίρνουμε στο κρανίο, τα παίρνουνε και αυτοί στο κρανίο, ε τι να κάνουμε τους δίνουμε 10, σκληρή διαπραγμάτευση δηλαδή. Α, λεπτή είναι μία γραμματέας που φέρνει καφέδες)

Ήδη, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα, (σωτηρία των συντάξεων, σωτηρία μισθών, μείωση ανεργίας, μείωση λουκέτων, μείωση χρόνου συνταξιοδότησης, αύξηση επιδομάτων, πολύ πράμα. Ότι ακουμπάμε ρε σεις, σώζεται! Ούτε ο Μίδας νάμαστε!) έχουμε ουσιαστικά συμφωνήσει σε ζητήματα, όπως ο τρόπος επανακεφαλαιοποίησης και αναδιοργάνωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, (από την τσέπη του Τυλιχτή, στο πορτοφόλι του Τραπεζίτη, πού λέει μιά νέα λαϊκή παροιμία) η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, (ξεπούλα) πολλές θεσμικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, (αυτό και αν είναι σωτήριο μέτρο!) με κορυφαίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους στη χώρα μας ένας αποτελεσματικός μηχανισμός παρακολούθησης και συμπίεσης των τιμών, ιδίως των τιμών που συγκροτούν το καλάθι του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού. (Πολλοί θα πουν τώρα, από πότε ενδιαφέρεται ο Βενιζέλος για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και άλλοι θα χλευάσουν ότι χέστηκε ο Βενιζέλος για τα νοικοκυριά. Ε χέστηκα άμα πούνε!)

Ανοιχτά είναι δύο μεγάλα ζητήματα, που συνδέονται μεταξύ τους: οι εργασιακές σχέσεις και άρα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μέτρα (μιλάμε για τσεκούρι στα μιστά του ιδιωτικού τομέψ, για να το πούμε λαϊκά, να μη βγει κάνας μαλάκας και πει ότι δεν κατάλαβε) που πρέπει να ληφθούν (αυτό έλειπε να μην έπρεπε) για να είμαστε απολύτως εντός στόχου το 2012, (δεν έχουμε πιάσει μεν ούτε έναν στόχο, ούτε λιγάκι για να αρτηθούμε, ντιπ καταντίπ που λέει και ο καράβλαχος ο Κουκουλόπουλος, αλλά να μη πούμε και καμμιά μαλακία να σπάσει η ρουτίνα ρε παιδιά;) με δεδομένο ότι έχουμε καταγράψει ένα καλό αποτέλεσμα, (καλάμια δηλαδή) εντός σχεδόν των προγνώσεών μας, (παραλίγο να μέναμε και παρθένες δηλαδή, τόσο σχεδόν εντός) ως προς τον δημοσιονομικό στόχο του 2011. Εδώ, έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε πάρα πολύ το πεδίο της διαπραγμάτευσης. (μόνο στα τέσσερα, δεν έχει άλλη στάση!) Αλλά, υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα και πρέπει να οριστικοποιηθεί το σχήμα. (ο αριθμός των μελών της παρτούζας)

Πλέον βρισκόμαστε στα σημεία εκείνα, επί των οποίων πρέπει να αποφασίσουν και να δεσμευτούν οι πολιτικές δυνάμεις και άρα οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που μετέχουν στην Κυβέρνηση και την στηρίζουν. Είναι η ώρα των δεσμεύσεων....


(Δέσμευση άνευ λαϊκής εντολής φυσικά, ποιός σωτήρας τον ρωτάει τον Μαλάκα για την γνώμη του και αν γουστάρει σωτηρία ; Και πάμε στοίχημα ότι και οι τρεις σωτήρες θα συμφωνήσουν τελικά γιά όλες τις...στάσεις σωτηρίας;)



Ποιός έσωσε τον 13ο και τον 14ο μισθό;

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/papandreou-samaras-karatzaferis-660.jpg


Χαμός στην τρόϊκα της κυβέρνησης της τρόϊκας!

Παίρνει φόρα και βγαίνει φουριόζος ο Σαμαράς, έσωσα τον 13ο και 14ο μισθό κουφάλες, δοξάστε με!

Τον ακούει ο Καρατζαφέρης, δίνει μία και σαλτάρει από το παράθυρο: Ρε άσε μας ρε λίγδη που έσωσες εσύ τον 13ο και τον 14ο, που όταν τους σώναμε εμείς δεν είχε γίνει καν κόμμα ο Φωτάκης ο Κουβέλης και έχανε η Βενετιά βελόνι!

Ο Παπανδρέου κοιμότανε και δεν πήρε χαμπάρι τίποτα. Καλά, δεν είναι τίποτα καινούριο να κοιμάται ο Παπανδρέου, αλλά κοιμόταν, να μη το πούμε ρε παιδιά; Ε τόνε σκουντάει ο λεχρίτης ο Μπεγλίτης, γι΄αυτό τον βάλανε στο κώμα, για σκούντημα, ξύπνα καημένε αρχηγέ να δεις να περπατήσεις, και την σωτηρία του 13ου και του 14ου να δεις και να μη την γνωρίσεις, του σφυρίζει σε λα μινόρε στο αυτί.

Πετάγεται πάνω ο Γιωργάκης σα να τον τσίμπησε η Έλσα Παπαδημητρίου, ή να του έριξε ένα βλέμα θαυμασμού, το ίδιο είναι. Τι; Ποιός; Που; Πότε; Γιατί; Ο 13ος και ο 14ος; Τους σώσανε οι άλλοι; Μα τι λέτε κύριοι; Εμείς είμαστε οι πραγματικοί εμπειρνογνώνωμες...εεεε εμπειργομνώνωνες...εεε εμπειρνογμωνότονες...εεεε ειδικοί σε θέματα σωτηρίας ένεκα αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, πίσω επίδοξοι σωτήρες των δώρων και σας έφαγα!

Ανακατεύονται, πλακώνονται, συνωστίζονται στην Σμύρνη οι σωτήρες...

---εγώ την είδα πρώτος την σωτηρία του 13ου και του 14ου, ο ένας

---ποτέ, μόνο πάνω από το κουφάρι μου, εγώ την έσωσα, ο άλλος

---είσαστε δυό, είμαστε τρεις, αλλά τους έσωσα εγώ, ο τρίτος

σωθήκαμε!



Αύριο: Οι τρεις θα πλακωθούνε για το αποκλειστικό κοπιράϊτ της σωτηρίας των επικουρικών συντάξεων. Μην το χάσετε!

Η γελοιογραφία του μήνα!




 πηγή: Αυγή

Νέο μοντελλάκι το πασόκ: Plan A: Μας δανείζουν Plan B: Μας χρεωκοπούν

http://lh6.ggpht.com/_0JBPMk9m18I/TGJUioBledI/AAAAAAAAAtA/wKaxbgcwHgM/%CE%9F%20%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AE%CF%82.jpg



Πιστός ο ύστατος της σκατόφαρας των Παπανδρέων στην πάγια παπατζήδικη πολιτική του παπαροδιλήμματος "ή πράσινο ή σκοτάδι"! Η νέα κρεασιόν που στόκαρε εγγράφως προς τον εγκάθετο πρωθυπουργό της Βρυξέλλας, Λουκά Παπατράπεζα, περιέχει μιά νέα παραλλαγή του αείμνηστου "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" (το οποίο ψόφησε προ πολλού σε "ή βουλιάζουμε ή βουλιάζουμε) το Plan A: Μας δανείζουν Plan B: Μας χρεωκοπούν.

Η θλιβερή αυτή μπανανόφλουδα (Παπανδρέου) που πάτησε λόγω κεκτημένης ηλιθιότητας γιά άλλη μια φορά (την λεγόμενη τρίτη και φαρμακερή) ο γίγας λαός επιμένει -παρόλες τις καταστροφές που προκάλεσε σε κράτος και κοινωνία- να παραμένει στο προσκήνιο της πολιτικής και να προκαλεί.

Αφού δεν λέει ο Μέγας Μαλάκας να τραβήξει το καζανάκι και να τον/τους ξαποστείλει εκεί που πρέπει, στην δικομματική χαβούζα, κυκλοφοράει ο απίστευτος αυτός αϊκιουκτόνος ελεύθερος κι΄ωραίος και μας προσβάλει χωρίς έλεος την νοημοσύνη.

Η επιστολή δεν αξίζει φυσικά ούτε το χαρτί που είναι τυπωμένη, ένα συνοθύλευμα νεοφιλελεύθερων μπουρμπουλήθρων και αόριστων αερολογιών είναι. Όλα τα λεφτά και το πραγματικό μήνυμα που στέλνει το κωλόχαρτο η παρακάτω πρόταση:


"...Απέναντι στην εμμονή τους (των κοιν. εταίρων. Βραχόκηπος) για μισθολογικές και οριζόντιες προσαρμογές αντιπρότεινα να δεσμευτούμε, κράτος, κόμματα και κοινωνικοί εταίροι, σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε όλα τα ζητήματα (μη-μισθολογικά) που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και προστατεύουν – στο μέτρο του δυνατού – τον μισθό του εργαζομένου..."

 Στο μέτρο του δυνατού! Αυτό είναι το πασόκ, αυτός ο ηγέτης του! Προστασία του μισθού των εργαζόμενων ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ! Όσο γίνεται ρε παιδιά! Θα προσπαθήσουμε, θα κάνουμε ότι μπορούμε, θα παλαίψουμε, θα αγωνιστούμε, θα δώσουμε ρέστα, θα χύσουμε αίμα, αλλά δεν είμαστε μάγοι ή Θεοί, αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, άνθρωποι είμαστε, θα λυγίσουμε! Και λέγοντας "στο μέτρο του δυνατού" δεν λέμε τίποτα κουφό, το έχουμε ξαναπεί πριν από δυό χρόνια με άλλες λέξεις: Λεφτά υπάρχουν. Στο μέτρο του δυνατού πάντα! Υπάρχουν, αλλά κάποτε τελειώνουν. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ρουφιάνα η ζωή!

Το τραγικό στην περίπτωση Παπανδρέου, στην περίπτωση πασόκ και νουδού, είναι ότι μόνο ένας μπορεί να μας απαλλάξει προσεχώς από την καταστροφική παρουσία τους: Όχι, δυστυχώς δεν είναι ο πολιτικός τους αντίπαλος, η Αριστερά. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αυτή είναι η βούληση της πλειοψηφίας του λαού. * Δυστυχώς αυτός που μπορεί να τους στείλει επιτέλους στα αζήτητα της πολιτικής είναι αυτός ο ίδιος (ο μαλάκας) που τους έφερε στην εξουσία.



* Η Αριστερά αυτή την στιγμή ή δεν μπορεί ή δεν θέλει. Ή θέλει αλλά δεν μπορεί. Ή μπορεί αλλά δεν θέλει. Ή δεν θέλει να μπορεί. Ή δεν μπορεί να θέλει. Ή θέλει αλλά δεν ξέρει αν μπορεί. Ή θα μπορούσε αν..... Ή θα ήθελε αν.... Ή αν το ήθελε ο λαός θα μπορούσε.

Μα είναι δυνατόν να λένε όλοι (κατ΄ιδίαν) "μπορούμε να κάνουμε περισσότερα", αλλά τελικά να κάνουμε μόνο ότι κάναμε πάντα;