9/7/12

Η επαναδιαπραγμάτευση επέτυχε, οι μισθοί κόβονται

 http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/ekloges-2012-telika.jpg

Κόβονται οι μισθοί ένστολων (στρατιωτικών, αστυνομικών κτλ) δικαστικών, γιατρών του ΕΣΥ, καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, αρχιερέων, διπλωματών. 

Όμορφη είδηση από την σημερινή Ημερήσια. Τσεκούρι στα μιστά περίπου 200.000 ανθρώπων, επαναδιαπραγμάτευση δηλαδή, όπως μας έλεγαν τα αξιότιμα παιδάκια της νουδουπασοκοδημαρικής κυβέρνησης.

Είδε και έπαθε η τρόϊκα να κάνει καλά τους...κέρβερους της συγκυβέρνησης, στο τσαφ την γλυτώσανε. Τους πιάνουνε που λέτε τους ξένους λεχρίτες οι "δικοί μας" λεχρίτες από το γιακά, καθήστε καλά μαλάκες, γιατί όπου δεν πίπτει επαναδιαπραγμάτευση, πίπτει ράβδος, τους λένε. Και να μη τα κόψουμε τα μιστά των αθρώπων, που υπηρετούν την πατρίς και να κόψουμε κάτι άλλο που κόβετε καλύτερα και μη μας βλέπετε σαν ολίγην από κυβέρνηση, είμαστε πολύ μοβόροι εμείς που μας βλέπεις.

Χέστηκε η τρόϊκα από τον φόβο της, που να άντεχε; Κάτσε καλά μαλάκα συγκυβέρνηση, μη σε πάρει και σε σηκώσει, μαλάκα, ψελλίζει τρέμοντας από τον φόβο η τρόϊκα, με αποτέλεσμα να φλομώσει ο τόπος επαναδιαπραγμάτευση. Η συγκυβέρνηση δεν το έβαλε κάτω και τσι κόντραρε άγρια, τσι ξένοι: Οκ κυρία τρόϊκα, να τα κόψουμε τότε τα μιστά, αλλά μη βαράς.

Επαναματαδιαπραγμάτευση δηλαδή...

Ρε να αγιάσουν τα χέρια σας, ρε σεις μάγκες της τρόϊκας, σκίστε μας! Γιατί την κούφια της 17ης Ιουνίου δεν την άφησαν κάποιοι άλλοι τρίτοι, αλλά εμείς οι ίδιοι! Βουρ στον πατσά λοιπόν! Είμαστε άξιοι της τύχης μας!

 

 


Παπαρήγα: Πολύ τρέξιμο ρε παιδιά!

http://www.geseke-news.de/wp-content/uploads/2009/10/sa_marathon2.jpg

Για ξαφνική αδιαθεσία της Αλέκας Παπαρήγα γράψανε τις προάλλες οι φυλλάδες. Μπαρούφες! Τι ξαφνική αδιαθεσία ρε σεις; Όταν παραπαίει ένας δρομέας στο 35ο χιλιόμετρο του Μαραθώνιου, ας πούμε της Νέας Υόρκης και τελικά αποχωρεί, σε ξαφνική αδιαθεσία οφείλεται;

Κούραση, τα έπαιξε ο άνθρωπος, τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του, δεν τον πήγαιναν άλλο τα ποδάρια του, άκου εκεί ξαφνική αδιαθεσία! Έτσι και η Γ.Γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Πολύ τρεχάλα, σήκω-φεύγα-έλα-κάτσε-ξανασήκω-ξαναφύγε-ξαναέλα-ξανακάτσε κτλ, κουράστηκε η γυναίκα κάποτε, τα έφτυσε κοινώς. Τι να κάνει; Στα εβδομήντα βαδίζει, δεν είναι πια για Μαραθώνιους.

Τι Μαραθώνιους μας λες ρε βραχόκηπε και μήπως σε χτύπησε η καθημερινή βροχή στο κεφάλι (δεν λέει να σταματήσει η ρουφιάνα η βροχή ρε παιδιά!) και δεν ξέρεις τι λες;

Για την Βουλή μιλάω αγαπητό βραχοκηπικό κοινό και για το νέο κοινοβουλευτικοαθλητικό ...σπορ που εισήγαγε με την είσοδό του στην Αποτέτοια των Ελλήνων το Χρυσό Αυγό. Και γαμώ τα σπόρ!

Πάει να παρλάρει ο νομπελίστας του Ουμανισμού και Αρχιτέκτονας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φύρερ της Επιχρυσωμένης Ομελέτας, Μιχαλολιάκος, ακούς σούσουρο, βαβούρα, χαμός! Καμμιά κατοστή νοματαίοι, Συριζαίοι, Δημαραίοι, Κουκουέδες, τα παρατάνε σαν να τους έπιασε ξαφνικά κόψιμο και εγκαταλείπουν άρον-άρον την αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής! Πατείς με πατώσε παρακαλώ! Τύφλα νάχει το μπάχαλο όταν μοίραζαν τζάμπα κρεμμύδι στο Σύνταγμα λέμε!

Λέει ότι έχει να πει ο ηγέτης του Ασημένιου Κρόκου, παρατάει το μικρόφωνο και πάει να καθίσει δίπλα στον Κασιδιάρη (που αν δεν είναι τα ποδάρια ή τα χνώτα του αυτά που βρωμάνε, θα είναι μάλλον η ψυχή του), τσαφ, ανοίγουν πάλι οι πόρτες και ξαναμπουκάρουν στην αίθουσα οι βουλευτές των τριών φευγάτων κομμάτων.

Σε αυτό το σημείο κάνουμε με ένα χαριτωμένο κουίζ ένα ψυχαγωγικό όσο και διδακτικό μπρέϊκ, δωρεάν προσφορά του μπλογκ και μην ακούσω κανένα να λέει ότι δεν σας προσέχω κουφάλες!

ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΟΥΙΖ

Πως λέγεται με άλλα λόγια αυτό;

1) Δώδεκα βουλευτές του ΚΚΕ, δεκαεφτά της ΔΗΜΑΡ και εβδομηνταένας του ΣΥΡΙΖΑ ξανασηκώνονται και ξαναφεύγουν ο ένας πάνω στον άλλο από την αίθουσα;

2) 12 του ΚΚΕ, 17 της ΔΗΜΑΡ και 70 του ΣΥΡΙΖΑ ματαξαναμπαίνουν μέσα, και ματαξανακάθονται χάμου;

3) Ποιό είναι το δίδαγμα από το 2);

ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΟΥΙΖ

1) Αυτό λέγεται ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
2) Αυτό λέγεται ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
3) Ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήγε για κατούρημα

Επίσημο τέλος του κουιζιού

 

Τα, ήδη οδοιπορικώς δύσκολα, πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα, όταν δημιουργηθεί έντονος έως βαρβάτος διάλλογος μεταξύ του αφεντικού του Τσίγγινου Μελάτου, Μιχαλολιάκου, και της Γ.Γ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, την ώρα που αυτή μιλάει, όπως ο ακόλουθος:

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ...Και όπως είπαμε, λαέ μη σκύβεις το κεφάλι...

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: (Από την χαραμάδα της πόρτας, αφού βρίσκεται λόγω ομιλίας της Παπαρήγα εκτός αίθουσας) Σε ποιόν τα λες αυτά ρε Κουκουού;  Σταμάτα μη στείλω τον χαπάκια τον Κασιδιάρη και σε Λιαν...ίσει!

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: (από την χαραμάδα μιάς άλλης πόρτας, αφού την έκανε σαν καπινός από την αίθουσα, όταν άρχισε να διακόπτει ο Μιχαλολιάκος) Να βλέπαμε τι θα έλεγες, αν είχαμε πάρει κάνα δύο τοις εκατό παραπάνω και ήτανε εδώ ο σύντροφος ο Μαυρίκος, μπάρμπα! Ξέρεις τι ρεκόρ είχε στην ρίψη του άπαντου του Λένιν; Τριάντα μέτρα μπάρμπα!

Σκεφτείτε τώρα αυτή η φάση να διαρκεί ένα λεπτό! Χειρότερο και από τετρακοσάρι το μπέκα-βγέκα αυτό! Ε τα έπαιξε κάποτε η συμπαθής συντρόφισσα και δεν ήταν και η μόνη: Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ άνω των τριάντα που πήραν μέρος σε αυτήν την τρεχάλα, κατέληξαν με κράμπες, θλάσεις και ρήξεις χιαστών στο ιατρείο της Βουλής. Και όλοι με αναγούλες! Ποιό στομάχι μπορεί να αντέξει Μιχαλολιάκο;

Τα εμπλεκόμενα κόμματα αναγκάστηκαν υποχρεωτικά να αντιδράσουν. Που να τρέχεις συνέχεια για χάρη του Χάλκινου Αυγού (μάτι) μέσα-όξω στη Βουλή; Ο Τσίπρας πρότεινε να αντικατασταθεί το σπριντ με άλλο πιό ανώδυνο (και για την ΧΑ πιό επώδυνο) αγώνισμα: Με τον ακοντισμό! Ξέρετε που το πάει ακόμα η φίλη μου η Σακοράφα το ακόντιο; είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης.

Ο Κουβέλης από την μεριά του το είδε πιό λογικά. Τι κάθομαι και τρέχω σα μαλάκας ενώ τα αδέρφια μου τα άλλα σοσιαλδημοκρατάκια, αυτά του Βαζελίνου, την αράζουν στην καρεκλίτσα τους και περνάνε καλά και μπέηκα; Η συγχώνευση της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ είναι θέμα ωρών πιά!

Το ΚΚΕ από την πλευρά του έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα: Αυτοκριτική! Σύντροφοι, καλή η πολιτική συμμαχιών μας και άγια η μη συμμετοχή μας σε καμμιά κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ο Μαΐλης, αλλά άμα συνεχιστεί αυτή η φάση, μας βλέπω να θέλουμε να σιχτιρίσουμε το κίνημα της πατάτας και να μην μπορούμε να πάρουμε ούτε τα...χέρια μας, να γράψουμε ανάλογο άρθρο στον Ριζοσπάστη. Και τι να κάνουμε ρε συ σύντροφε, τον ρωτάει ένας σύντροφος που δεν πρόλαβα να δω ποιός είναι, αλλά όπως φαίνεται πρέπει να είναι κι΄αυτός βουλευτής του ΚΚΕ (ήτανε ακόμα...λαχανιασμένος).

Η απάντηση γιά Όσκαρ! Σύντροφοι, ήρθε η ώρα να ξεκουραστούμε επιτέλους εμείς οι παλαίμαχοι και να αναλάβουν στο πόδι μας νεώτεροι, απάντησε με ήρεμη φωνή ο Μαΐλης.

Λίγες μέρες αργότερα είδαμε δώδεκα σπιρτάτους Κνίτες με αθλητικές στολές να τρέχουνε γύρους στο ΟΑΚΑ, το γνωστό Τεστ Κούπερ και στην τελική γραμμή την Αλέκα με ένα χρονόμετρο στο χέρι....

Το Πέτσινο Κλούβιο πάντως δεν αντιμετώπισε προβλήματα αντοχής. Προπονημένα βλέπεις τα παιδιά με τόσο ανθρωποκυνηγητό αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας. Και όπως λέει ο λαός...

...σκυλιά λυσσάρικα, κακό ψόφο δεν έχουν...