19/2/13

Τι θα γινόμασταν αν δεν είχαμε και τον Ολάντ;








Ωραίο πράμα να είσαι σοσιαλιστής! Και ειδικά Γάλλος! Α, μον Ντιέ, τρε ζολί ιντεολοζί λα μαρξίσμ-λενινίσμ, λιάνισε ο πουρκουάς το γαλλικοσοσιαλιστικό μόλις αντίκρυσε απέναντί του τους περήφανους αντιπροσώπους (Βαζελίνος&Φωτάκ ντε Κουβελιέν) της σεβάσμιας αυτής ιδεολογίας στον τόπο μας (;). Μερακλίδικα πράματα λοιπόν λε μουσαφίρ φρανσέ Φρανσουά Ολάντ, που μας τίμησε (χεστήκαμε που λέει ο λαός) με την επίσκεψή του στην κατακαημένη χώρα μας (;).

Ήντουνε παραδίπλα και ο Σαμαράς, μην τον παραξηγήσουνε μέσα σε τρεις...αριστερούς επαναστάτες και του βγει το όνομα του αθρώπου, που καλύτερα είναι να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα, που λέει ο λαός, και συμφωνούμε σε τούτο κι΄εμείς οι βραχόκηποι ως μπλογκάνθρωποι, αλλά αν γινότανε, να του βγαίνανε και τα δυό του μάθκια του πρωθυπουργού, όχι από κακία, αλλά γιά σιγουριά, δεν θάτανε και τόσο άσχημα...

Αγγαλιές, φιλιά, να σας συστήσω τον κύριο Χοντρό απ΄εδώ κύργε Ολάντ, ο Σαμαράς, α τόνε ξέρω τον Βαγγέλ-που μανζέ-σαν μιά αγέλ (δεν ανάφερε ζώο), απάντησε ο Φρανσουάς, που γνώριζε την ...επιρροή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (καλά κρασά) στους μπουφέδες των Βρυξελών.

Και απεντώ, συνεχιζιέν λε πρωθυπούργ γκρεκ, λε πρεζιντάν ντε λα Κομσομόλ Κομμινίστ Γκρεκ, λ΄αξιοτίμ Φωτάκ ντε λα Κουβελιέν, τρε τρε επαναστατίκ ε ανατρεπτίκ συντρόφ. (Το παίζω κομπολόι σήμερα το γαλλικό!)

Αγγαλιές, φιλιά και κλάμα. Κλάααααμα!!!

Αφού τα είπανε οι αξιότιμοι εταίροι, πήγαν γιά σουβλάκι στην Πεντέλη. Παράγγειλαν τέσσερεις δωδεκάδες να ξαχαρμανιάσουμε από την παρλαπίπα στου Μαξίμου οι παίδες, τα μοίρασαν μάγκικα και ακριβοδίκαια, τρεις δωδεκάδες ο Μπέννεις και μία στα τρία οι άλλοι τρεις και μετά (αφού ρευτήκανε το κατά δύναμην οι άνθρωποι) πλακώσανε τις...παπαρούνες γιά να έχουν να λένε οι Τρεμοπρετεντέρες στα κανάλια.

Αχ πολύ τον εχετέ πιεί αγκαπητοί υποτακτίκ Γκρεκ, λέει ο Γάλλος, λε θυσιέν του λαουτζίκ ψωροκωσταινιέν ε τρε γκραν, ντεν παεί παραπέρ. Και γιά να αποδειξιέν την αγαπήν του γκαλλικού λαού αβέκ λε τσιράκ ντε λα πλουτοκρατί φρανσέ, σας προτεινώ να βαλουμέ χερί στην ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Εθνίκ Οντός αβέκ παραντρομοί και ιντιώς αυτά τα ντιοντιά που μαζεύ λε γιουρώ αβέκ λε ζεμπίλ.

Όμορφη γαλλική κουβέντα, πέρα ως πέρα σοσιαλιστική. Αφού να φανταστείτε, ο Φωτάκης είπε να βάλει τα κλάμματα, αλλά τελικά το σκεύτηκε και προτίμησε να σφίξει κάτω από το τραπέζι το τρυφερό σοσιαλιστικό χέρι του Βενιζέλου. Όποιος θέλει, πιστεύει...

Καλά περάσανε, πάντα περνάνε ετούτοι εδώ καλά. Ο γίγαντας λαός δεν περνάει τελευταία και τόσο καλά φυσικά, οπότε τα παίρνει αυτή τη φορά για τα καλά στο κρανίο και αρχίζει την...επανάσταση:

Έτσι είσαστε ρε εσείς; Να δείτε τώρα τι γενική απεργία σας έχουμε στήσει, να τραβάτε τα μαλλιά από τα μπούτια σας κουφάλες!

Και γαμώ το μίσος δηλαδή: Πεντακόσιες τριάκοντα δύο γενικές απεργίες έχουν συνθέσει οι συνδικαλουργοί αυτής της απίστευτης χώρας, απαξάπασες άνευ αποτέλεσμα, έτσι για να βγούνε περίπατο κάτι πανώ, μη πάει τόσος κόπος να τα φτιάξουνε στράφι. Και εκεί! Μας λιανίζετε εσείς; Μονοήμερη απεργία εμείς! Μία, δέκα, εκατό, όσες θέτε.

Μιλάμε για πολλή κακία δηλαδή...

Και ο κοσμάκης τρέχει ακόμα από πίσω! Και από τους μεν, και από τους δε.

Βρε καλά μας τα είπε ο...Ολλανδός: Τον ηπιατέ παραπολύ μαντάμ ε μεσιέ γκρεκξεκωλοσιέν...

Αρχίζω και πιστεύω, ότι μας αρέσει φίλοι μου....