31/3/13

Δημοσκοπήσεις: Καλό ανέκδοτο, αλλά παλιό...





Μας φέγγει (σε λίγο)! Για τις νέες δημοσκοπήσεις ο λόγος, που ήρθαν για ακόμα μια φορά να επιβεβαιώσουν, ότι "του Νεοέλληνα ο τράχηλος όχι μόνο ζυγό, αλλά και τα μνημόνια της αρκούδας και ότι άλλο νοσηρό μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου μπορεί και υποφέρει".

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: Τα ίδια περίπου νούμερα των τελευταίων εκλογών. Μα να είμαστε τόσο νούμερα!

Ακλόνητος ο Έλληνας στην μιζέρια του! Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και ξερό ψωμί και τα μυαλά στα κάγκελα και πάει λέγοντας. Μερικές φορές μάλιστα πάει λέγοντας μονάχα με την Τριανδρία της Τρόϊκας εσωτερικού και τα μυαλά στα κάγκελα, άνευ ξερού ψωμιού δηλαδή, γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε το ψωμί ψωμάκι.

Και αναρωτιέσαι σαν περίεργος μπλόγκερ που είσαι: Καλά ρε γαμώτο, δεν μάθανε τίποτα αυτά τα τουμπερλέκια με όλα αυτά που τραβάνε; Και αναγκάζεσαι να απαντήσεις αρνητικά. Μπα, σιγά μη μάθανε. Έτσι εύκολα μαθαίνεις; Θέλει να βάλεις τον κώλο σου κάτω και να...διαβάσεις, η μάθηση. Φτώχεια λέγεται το ενδιαφέρον αυτό μαθηματάκι, πρωτεύον μάθημα. Ένα μάθημα που δείχνει τόσο δύσκολο, που αναγκάζει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας να καταφεύγουν στην λύση του...φροντιστηρίου. Και αν το μάθημα λέγεται ΦΤΩΧΕΙΑ, το φροντιστήριο δεν μπορεί να είναι άλλο από την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και ΠΕΙΝΑ.

Άντε και...διπλωματούχοι!