2/1/14

2014: Η χρονιά του θριάμβου!



Πως το είπε ο Σαμαράς; Έρχεται το 2014 γκαζωμένη η ανάπτυξη και στην μπάντα όλοι, μη μας πατήσει; Κάπως έτσι. Και νάτανε ο μόνος που το έλεγε, να λέγαμε εντάξει, τον ξανάπιασε το πολιτικοανοιξιάτικο πάλι τον "γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα". Αλλά είναι και το παρελασοπάπουλο, είναι και το παιδοβούβαλο, είναι και κάτι μπλε σόγια από Γερμανία μεριά, είναι τα megaτα, τα σκάγια, όλος ο καλός και εκλεκτός κόσμος που διατυμπανίζει, ότι το 2014 θα έρθει επιτέλους η πολυπόθητη στιγμή, που θα αναγκαστεί ακόμα και ο συσσιτιάζων Έλλην, να βγει με τα ζεμπίλια στους δρόμους, γιατί αλλιώς δεν θα τα φέρνει βόλτα με το χαρτονόμισμα που πρόκειται να βρέξει από ουρανού.

Εγώ -που από ανέκαθεν πιστεύω στους Σαμαράδες και τα διάφορα σοσιαλδημοκρατικά κουβελοβενίζελα της εφεδρείας του- δεν έχω αμφιβολία, ότι το νέο έτος θα μας κάνει μούσκεμα στον παρά. Θα βλέπουμε τον Μπάμπη δηλαδή, ξέρετε ποιόν Μπάμπη, αυτόν που έκανε κάθε μέρα επιθεώρηση στους κάδους απορριμάτων, μη μείνει μέσα κάνα τρόφιμο και χαλάσει και πάθει τίποτα ο κάδος, θα βλέπουμε είπαμε τον Μπάμπη να κυκλοφορεί μούσκεμα, λες και ξαναβάλανε συντριβάνι στην Ομόνοια και πήρε ο εξάστερος το έβδομο, και κάποιος ενθουσιασμένος φίλαθλος τον έσπρωξε άθελά του μέσα και θα τον ρωτάμε, πως έγινες έτσι παπί και στάζεις ρε συ Μπάμπη; και θα μας λέει, είπαμε να τα κονομήσουμε, αλλά όχι και να ρίξει τόσο χρήμα ρε παιδιά.

Τώρα πως γίνεται, να πάρει ο Εξάστερος το έβδομό του, με ένα ρόστερ που έχει το ένα πόδι στο γήπεδο και το άλλο στο γηροκομείο, ρωτάτε τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ότι θα χεστούμε στον παρά λοιπόν, δεν χωράει αμφιβολία. Ακλόνητο στάνταρ. Αλλά το γεγονός θα έρθει φουλαριστό, όπως λέγαμε στην αρχή, ή θα ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη τακτική, όπως οι αθλητές του Μαραθώνιου ή οι ποδηλάτες της Τουρ ντε Φρανς, που κάνουν στην αρχή ότι δεν έχουν ιδέα από ντοπάρισμα και δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους και σε αφήνουν να προσπεράσεις κάνα δυό χιλιόμετρα και μετά όταν σε προσπερνάνε αναρωτιέσαι, τι ήτανε πάλι ετούτο Παναγία μου, εκείνη η παλιά διαφήμηση με τον σίφουνα του Άζαξ ή η Παρί σαν Ζερμαίν του Καραϊσκάκη;

Βρίσκομαι -γιά μία ακόμα φορά- στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω! Αποκλειστικά φυσικά και άνευ επιβάρυνσης, γιατί τόχουμε εμείς οι βραχόκηποι, να γράφουμε τζάμπα, αλλά και να πείθουμε τους αγαθούς αναγνώστες, ότι όντως τζάμπα γράφουμε. Με άλλα λόγια, αυτή η ιπποτική κίνηση των αναγνωστών που περιμένουμε εδώ και κοντά δέκα χρόνια, το γραμματάκι με δυό καλά λόγια -μπράβο ρε βραχόκηπε- και δυό καλά χαρτονομίσματα -έστω κατοστάρικα- ακόμα να γίνει. Όσο γράφω, ελπίζω, έλεγε κάποτε ένας σοφός, οπότε έχετε το νου σας, μην τον ξεφτυλίσουμε εντελώς τον φουκαρά τον σοφό.

Λοιπόν, ακούστε τακτική.

Η ανάκαμψη θα έρθει από την πίσω πόρτα. Μπαγκ ντορ, το λένε αυτό στο μπάσκετ και γιά όσους δεν κατέχουν από μπάσκετ, είναι όπως όταν περιμένει το λεωφορείο στη στάση και ένας επιβάτης πηδάει από την πίσω πόρτα μέσα και ο εισπράκτωρ (αχ εποχές) φωνάζει του οδηγού, Μπάμπη κλείσε από μπροστά, τον πήραμε από πίσω. Η ανάκαμψη θα έρθει αθόρυβα, σαν γάτα! Γιατί; Τι γιατί; Υπάρχουν τόσο κακοί άνθρωποι ρε παιδιά, υπάρχει ζήλια. Μην ξεχνάμε, ότι υπάρχουν στην χώρα δυνάμεις που την πολεμάνε την ανάπτυξη. Ο Σύριζας πχ ακούει ανάπτυξη και του σηκώνεται η συνιστώσα. Ευτυχώς που έχει αυτόν τον καλό άνθρωπο, τον κύριο Τατσόπουλο, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους και σώζει την παρτίδα, αλλιώς...

Ή το ΚΚΕ, που δεν συμμετέχει με τίποτα σε ανάπτυξη εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, και καλά κάνει: Καλύτερα φτωχός και εκτός, παρά φτωχός και εντός, κάπως έτσι δηλαδή. Αλλά ας επιστρέψουμε στην τακτική που θα ακολουθήσει η ανάπτυξη. Είπαμε, ότι θα μπουκάρει από την πίσω πόρτα, την μπουκαπόρτα, τον φεγγίτη, πέστε το όπως θέλετε. Στο ποδόσφαιρο ονομάζεται αυτή η τακτική, ντρίπλα, στον πόλεμο αντιπερασπισμός. Δηλαδή εκεί που της την έχουνε στήσει της Ανάπτυξης οι εχθροί της και την περιμένουν με ισχυρότατες δυνάμεις και άγριες διαθέσεις στην γωνία, αυτή εμφανίζεται ξαφνικά και αιφνιδιαστικά στα νώτα τους, με αποτέλεσμα να μην τους πάρει μόνο το πορτοφόλι, αλλά και το ίδιο τους το παντελόνι! Κάπως έτσι την έπαθα κι΄εγώ τον Σεμπτέμβρη σε μιά μεγάλη πορεία στην Αθήνα. Λέω, κάτσε να κατέβω Ομόνοια, να δω κάτι παλιούς φίλους του ΠΑΜΕ. Κατεβαίνω, ψάχνω, να ο ένας! Καλώς τον σύντροφο, τι κάνεις σύντροφε, πως από δω, τα συνηθισμένα. Πες πες, ξεκινάει η πορεία, πάω Ακαδημία να δω έναν άλλο σύντροφο (οι δικοί μου σύντροφοι ξεκινάνε από διαφορετικές πλατείες τις πορείες τους), τα ξαναλέμε μετά, λέω, και πάω. Στο τέλος την αράζω στο Σύνταγμα και περιμένω. Περνάνε τα μπλοκ ένα-ένα, μαθητές, καθηγητές, εκπαιδευτικοί, αντιεξουσιαστές, ΚΚΕ μλ, μλ ΚΚΕ, Ανταρσύα, αντιρατσιστές, οικολόγοι, ανεξάρτητοι, συνδικαλιστές, παναθηναϊκοί, ολυμπιακοί, κάτι λίγοι του Πανθρακικού, η ένωση υποβρύχιων ποδηλατών Αγίας Ελεούσας, μπάτσοι άνευ κουκούλας, δημοκράτες, φαλλοκράτες, αναρχικοί, δεν πληρώνω, τα γράφω όλα κτλ κτλ. Ε κάποτε αραιώνουν, ακόμα πιό πολύ, περνάει ένα τέταρτο χωρίς να περάσει κανένας, κοιτάω δίπλα μου, είμαι μόνος μου! Αν υπήρχε άλλος δίπλα μου, θα τον ρωτούσα τι γίνεται και θα μου έλεγε, τελείωσε, αυτό ήταν. Ψυχή όμως. Τον φίλο από το ΠΑΜΕ δεν τον είδα φυσικά. Είδατε πως πιάνει αυτή η τακτική; (τους αγαθούς που δεν γνωρίζουν, στον ύπνο). Περιμένεις πχ Σταδίου, η ανάπτυξη όμως ανεβαίνει από Πανεπιστημίου.

Έτσι ακριβώς θα μας έρθει η ανάπτυξη το 2014. Δηλαδή. Περιμένουμε ανάκαμψη και ανάπτυξη, αλλά για παραπλανητικούς λόγους εμφανίζεται στην αρχή το αντίθετο:

α) Αύξηση στα διόδια! Τρομερή ντρίπλα της συγκυβέρνησης! Σου λέει, α όλοι περιμένουν στήριξη των αναξιοπαθούντων, εγώ θα στηρίξω στην αρχή τους κατασκευαστές. Ούτε ο Μαραντόνα στο μυθικό του γκολ κατά της Αγγλίας τέτοια ντρίπλα!

β) Κόψιμο του ΕΚΑΣ στις ηλικίες κάτω των 65 ετών.

γ) Αύξηση ορίων ηλικίας γυναικών γιά μειωμένη σύνταξη στο ΙΚΑ

δ) Αύξηση ορίων ηλικίας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

ε) Σκίσημο του εφάπαξ

ζ) Σκίσημο των επικουρικών

κτλ, κτλ, κτλ. (Η λίστα συνεχίζεται άνετα μέχρι το ωμέγα)

Μιλάμε για ΤΙΣ τακτικές! Και κάτι ακόμα πιό διαβολικό! Λέει τώρα ο Σαμαράς: Ξεκινάμε ξεσκιστικά, 80% των Ελλήνων το παίζει διπλό. Αλλά δεν κάνουμε ακόμα κάτι, να πείσει και το υπόλοιπο των απίστων, το 20%, να πιστέψει ότι και το 2014 θα συνεχιστεί το αντιλαϊκό τσουνάμι, ούτως ώστε να πιάσει η ανάπτυξη όλον τον λαό στον ύπνο; Και παίρνει ο Μέγας αυτός στρατηγός ένα ακόμα φανταστικό μέτρο, που τουμπάρει απαξάπαντο το πανελλήνιο:

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ!

Δηλαδή πάει να μας εξαπατήσει (όχι από δόλο φυσικά) ο πρωθυπουργός, ότι πάλι ξεσκίζεται ο Μικρός και κερδίζει πάλι ο Μεγάλος!

Μη μασάτε αγαπητοί αναγνώστες και φροντίστε να προμηθευτείτε μεγάλα καλάθια. Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη θα μας πάρουν το 2014 παραμάζωμα και δεν γλυτώνει κανείς! Και πως να γλυτώναμε δηλαδή σε μιά χρονιά εκλογών; Έτοιμες οι πόλεις, οι κοινότητες και οι περιφέρειες της χώρας γιά την νέα άλλωσή τους από τις δυνάμεις της Ανάπτυξης, της Ανάκαμψης και της Σωτηρίας της χώρας.

Ή λέτε, να δούμε αυτή τη φορά άλλο έργο;