8/5/16

Φιάσκο η πασχαλινή κρουαζιέρα των Τσίπρα & Καμμένου στην φρεγάτα Αδρίας



Ευχάριστα τα νέα γιά τους Δανειστές από την πασχαλιάτικη κρουαζιέρα των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Αποκαΐδια: Η φρεγάτα "Αδρίας" δεν φούνταρε στο Αιγαίο! Όχι ότι δεν υπάρχουν άξιοι υποψήφιοι γιά την θέση του δοτού πρωθυπουργού και δοτού υπουργού αμύνης, γιά να τους αντικαταστήσουν, αλλά η ομάδα του Κυριάκου δεν έχει προλάβει ακόμα να δημιουργήσει τόσο αντιμνημονιακό προφίλ, όσο χρειάζεται γιά να πείσει τον μαλάκα Έλληνα ψηφοφόρο, ότι πράγματι μόνο αυτός και κανένας άλλος δεν είναι σε θέση να ξεπουλήσει σωτήρια και αναίμακτα ότι απόμεινε από την χώρα. Συγνώμη, από το μπουρδέλο ήθελα να πω.

Τα νέα δεν είναι φυσικά και τόσο ευχάριστα, γιά όλους αυτούς που πόνταραν στο άγριο κύμα του πελάου και στις σειρήνες, που ως γνωστόν νανουρίζουν τους πρωθυπουργούς γιά να τους καταπιεί μετά ο βυθός. Αλλά και ο Τούρκος που κάνει ανενόχλητα τις βολτίτσες του στο Αιγαίο δεν φιλοτιμήθηκε να κάνει κανιά...ανθρωπιστική ενέργεια, να ξεφορτωθούμε τα παλιά σαπάκια, να πάμε γιά φρέσκα.

Έτσι λοιπόν, αφού ούτε η θάλασσα, ούτε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έκαναν τον καθήκον τους, απογοητεύοντας χιλιάδες κόσμο, ο κλήρος γιά την σωτηρία του λαού από τους,,,σωτήρες του έπεσε στο...κοκορέτσι και στο αρνάκι. Σίγουρα όχι χωρίς λόγο: Θέλει πολύ το ψητό γιά να σε στείλει αδιάβαστο; Μιά στραβή να σου κάτσει, σου κάθεται το κόκκαλο ή το κοψίδι στο λαιμό και άντε εσύ μετά να πείσεις πεθαμένος άνθρωπος τον Έλληνα, ότι διαπραγματεύεσαι σκληρά γιά πάρτη του.

Να μη πολυλογούμε, αρνί και κοκορέτσι απογοήτευσαν οικτρά με την εμφάνισή τους! Τζάμπα οι ελπίδες. Αλλά και το πασχαλινό αυγό που χρησιμοποίησαν οι δοτοί πολιτικοί, οι εξπέρ της απόλυτης παράδοσης στα ανώμαλα νεοφιλελέ βίτσια των Δανειστών, γιά να πουλήσουν αφοσίωση στις παραδόσεις, απέτυχε απόλυτα στο έργο του: Ούτε καν γράμπα έπιασε τα κουλά των εντολοδόχων της τρόϊκας από το αδιάκοπο τσούγκρισμα με τους άτυχους στρατευμένους του πολεμικού ναυτικού.

Κεντρική ιδέα της πασχαλινής κρουαζιέρας: Να πας να κάνεις τον μάγκα ως μέλος της συγκυβέρνησης σε κανονική εκκλησία ή σε απλό πασχαλινό γλέντι σε κάποια πόλη ή χωριό της επικράτειας, δεν πουλάει. Όποιος το τόλμησε, έφαγε το γιούχα της αρκούδας και δεν το ρεπετάρει, να του τάζεις τριακοστή πέμπτη φορά Αριστερά. Άρα αφήνεις την δύσκολη μαγκιά και πας...βαρκάδα. Φυσικά και δεν εντάσσεται στα...ανθυγιεινά, αφού κι΄εδώ πάλι άλλοι τραβάνε κουπί.

Πάντως δεν ήταν και το ιδανικό ταξίδι. Είχαν πέσει κάτι αντάρτες αγέρηδες και κούναγε το γαμημένο το πλεούμενο. Από απόλυτα φλου πηγές πληροφορηθήκαμε, ότι το ξερατό πήγε σύννεφο. Ιδιαίτερα ο Πάνος, από τη μία έβαζε, από την άλλη έβγαζε. Ο πρωθυπουργός δίπλα του δεν προλάβαινε να σκίζει μνημόνια, και να φτιάχνει σακούλες γιά πάρτη του.

Το σημερινό ταξίδι τους στην Βουλή προβλέπεται σαφώς πιό ήρεμο: Το ξεσκίσημο του λαού θα συνεχιστεί όπως αποφάσισαν οι Δανειστές. Και επειδή η Βουλή δεν κουνάει, καλούνται οι συνήθεις ύποπτοι, οι μικροί και οι μεσαίοι, οι φτωχοί και οι συνταξιούχοι, οι άρρωστοι και οι άνεργοι να βγάλουν τα άντερά τους. Με άδειο στομάχι, ρωτάτε; Ναι, με άδειο στομάχι! Ένα από τα πολλά μεγάλα θαύματα της ξεσκισμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης κι΄αυτό.

Η κρουαζιέρα του λαού στον βυθό μιάς θολής, νεοφιλελεύθερης θάλασσας συνεχίζεται.